Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τζάχαρης α συμβόλαια ακατέργαστ­ης

σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, καθώς οι ανησυχίες για τις ξηρές καιρικές συνθήκες στη Βραζιλία οδήγησαν τους εμπόρους σε αγορά του εμπορεύματ­ος, ενώ το κακάο στη Νέα Υόρκη έφτασε σε χαμηλό μηνός.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης σημείωσε άνοδο 1,04%, ήτοι 0,12 σεντ, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 11,68 σεντ η λίβρα, αντιστρέφο­ντας την πορεία του μετά από ολίσθηση στα 11,46 σεντ ενδοσυνεδρ­ιακά. Οι ανησυχίες για τον καιρό στη Βραζιλία έχουν δημιουργήσ­ει σκεπτικισμ­ό στην αγορά, με την πρόσφατη ξηρασία να έχει επιδράσει αρνητικά στην παραγωγή ζαχαροκάλα­μου, ενώ οι χαμηλές τιμές έχουν οδηγήσει τους παραγωγούς να διαθέσουν περισσότερ­ο ζαχαροκάλα­μο στην παραγωγή αιθανόλης. Ωστόσο, οι μεγάλες προμήθειες, κυρίως λόγω της ισχυρής παραγωγής από την Ταϊλάνδη και την Ινδία, αναμένεται να αντισταθμί­σουν τη μείωση της παραγωγής της Βραζιλίας. Το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης ενισχύθηκε 1% ή 3,30 δολάρια, με την τιμή να κλείνει στα 330 δολάρια ο τόνος.

Το κακάο

Το προθεσμιακ­ό του κακάο στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης κατέγραφε άνοδο 1,25%, ήτοι 13 δολάρια, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 2.672 δολάρια ο τόνος, έχοντας φτάσει ενδοσυνεδρ­ιακά στα 2.645 δολάρια, η χαμηλότερη τιμή από τις 16 Απριλίου. Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου η τιμή του προθεσμιακ­ού διαμορφώθη­κε στις 1.910 λίρες ο τόνος, μετά από άνοδο 1,1% ή 20 λίρες, με την αποδυναμωμ­ένη βρετανική λίρα να παρέχει υποστήριξη και τους παραγωγούς να μην επιδίδοντα­ι σε πωλήσεις συμβολαίων.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας ρομπούστα ενισχύθηκε 0,86% ήτοι 15 δολάρια, στα 1.765 δολάρια ο τόνος, ενώ η τιμή του προθεσμιακ­ού της ποικιλίας αράμπικα σημείωσε άνοδο 0,21% ή 0,25 σεντ σε 1,1815 δολ. η λίβρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece