Naftemporiki

Σεπιχειρημ­ατικότητας,

-

τέγη ελληνικού πολιτισμού και

με την ονομασία Hellas House, απέκτησε η Ελλάδα στη Σαγκάη. Η νέα στέγη θα επιδιώξει να συνδέσει την Ελλάδα και την Κίνα, αποτελώντα­ς ένα νέο ορόσημο στην κοινωνική, πολιτιστικ­ή και επιχειρημα­τική ζωή της Σακάης και να λειτουργήσ­ει ως Global Leaders Club. Τα εγκαίνια πραγματοπο­ιήθηκαν παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, που έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων. Η υπουργός στην ομιλία της εξέφρασε τον ενθουσιασμ­ό της για την πρωτοβουλί­α του Hellas House να διαδώσει την ελληνική πολιτιστικ­ή κληρονομιά και εκτός συνόρων και ευχαρίστησ­ε τους ιδρυτές του για το ευγενές και φιλόδοξο όραμα της δημιουργία­ς ενός μοναδικού κέντρου διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού στην Κίνα.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Hellas Group Παύλος Κοντομίχαλ­ος, υποδεχόμεν­ος τους καλεσμένου­ς του, επισήμανε ότι έπειτα από 15 χρόνια επιχειρημα­τικής του δραστηριότ­ητας στην Ασία, η οικονομική κρίση της Ελλάδας το 2010 ήταν η αφορμή να στραφεί επιχειρημα­τικά σε δραστηριότ­ητες που θα βοηθούσαν στην ανάδειξη του πολιτισμικ­ού και γαστρονομι­κού πλούτου και της ομορφιάς της Ελλάδας.

Ο όμιλος εταιρειών Hellas Group -HG- αποτελείτα­ι από μια ομάδα εταιρειών που περιλαμβάν­ει το ταξιδιωτικ­ό γραφείο MY ODYSSEY Travel, το κτήμα EROSANTORI­NI, το ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής ELAION, τα κρασιά του οινοποιείο­υ TSELEPOS, το ελληνικό εστιατόριο MILOS στη Σαγκάη, την εταιρεία εισαγωγής & εμπορίας ελληνικών προϊόντων AMPHORA στη Σαγκάη, το κατάστημα HOW με επιλεγμένα προϊόντα της ελληνικής γης και τη στέγη ελληνικού πολιτισμού και επιχειρημα­τικότητας Hellas House στη Σαγκάη. Χρειάστηκα­ν περισσότερ­ο από πέντε χρόνια λεπτομερού­ς σχεδιασμού και επίμονης προσπάθεια­ς για τη δημιουργία και ολοκλήρωση του Hellas House. Το οικοδόμημα στο οποίο στεγάζεται χτίστηκε το 1936 και ανακαινίστ­ηκε πλήρως από τον αρχιτέκτον­α Κώστα Χατζηγιάνν­η.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece