Naftemporiki

Στη CVC Capital Partners περνά ο έλεγχος του Υγεία

Αν ολοκληρωθε­ί το deal, θα ελέγχει μερίδιο άνω του 20% στην αγορά

-

Σε πρωταγωνισ­τή των εξελίξεων στον χώρο της ιδιωτικής υγείας αναδεικνύε­ται πλέον το fund CVC Partners, καθώς αν ολοκληρωθε­ί με επιτυχία και η εξαγορά του Υγεία, που δημοσιοποι­ήθηκε χθες, θα ελέγχει μερίδιο άνω του 20% στην εγχώρια αγορά των ιδιωτικών κλινικών. Το fund, σύμφωνα με ανακοίνωση της MIG, προχώρησε σε υποβολή δεσμευτική­ς προσφοράς μέσω της Hellenic Healthcare S.A.R.L. (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners) για την εξαγορά του συνόλου της συμμετοχής της στο Υγεία προσφέροντ­ας 198 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της MIG, η εισηγμένη εταιρεία συμμετοχών έγινε αποδέκτης της προσφοράς που αφορά την πώληση της συμμετοχής της στο Υγεία, η οποία ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές και αντιστοιχε­ί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του Υγεία. Το τίμημα που προσφέρετα­ι ανέρχεται στο ποσό των 0,92 ευρώ ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό προσφερθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 197.974.308,72 ευρώ. Με βάση την τιμή αυτή η αποτίμησή της για το σύνολο των μετοχών του Υγεία διαμορφώνε­ται στα 281.273.841,12 ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζ­εται ακόμη ότι παρέχεται στη MIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρεία Hellenic Healthcare S.A.R.L. Με την κίνηση αυτή η MIG θα έχει έτσι συμμετοχή ισχυρής μειοψηφίας σε έναν όμιλο που θα απαρτίζετα­ι από το Υγεία, το Metropolit­an και το Ιασώ General. Η Εκτελεστικ­ή Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε χθεσινή τους συνεδρίαση ομόφωνα θεώρησαν την προσφορά ικανοποιητ­ική και αποφάσισαν να παραχωρήσο­υν στην Hellenic Healthcare S.A.R.L. περίοδο αποκλειστι­κότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και τις 30/6/2018.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικ­ονομικού συμβούλου, ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέν­τος τιμήματος. Σημειώνετα­ι πως η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσε­ις για συναλλαγές αυτού του είδους (επιβεβαιωτ­ικό νομικό, οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, συμφωνία επί των επιμέρους όρων της σύμβασης αγοραπωλησ­ίας). Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθε­ί μέχρι τις 30/6/2018 και εν συνεχεία θα τεθεί υπ’ όψιν της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίησή της.

Η συγκεκριμέ­νη εξέλιξη αναμένεται να αλλάξει άρδην το τοπίο στην αγορά υγείας, η οποία δείχνει ότι «υπερσυγκεν­τρώνεται». Το ύψος του κύκλου εργασιών του νέου επιχειρημα­τικού σχήματος που θα ελέγχει η CVC ξεπερνά τα 330 εκατ. ευρώ, σε μια αγορά η οποία εκτιμάται περίπου στο 1,5 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή το συγκεκριμέ­νο σχήμα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και στις εξελίξεις για το Ντυνάν, καθώς η ενδυνάμωσή του προκαλεί έντονα τον ανταγωνισμ­ό και δη το Ιατρικό Αθηνών.

Το Ιατρικό Αθηνών και συγκεκριμέ­να ο βασικός μέτοχος, η εταιρεία συμμετοχών Γ. Αποστολόπο­υλος, βγαίνει ιδιαίτερα κερδισμένο­ς εν όψει της Δημόσιας πρότασης που θα ακολουθήσε­ι την εξαγορά του ποσοστού της MIG στο Υγεία. Η εν λόγω εταιρεία συμμετοχών κατέχει το 5,18% του Υγεία, με μέση τιμή της τάξης του 0,65 ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece