Naftemporiki

Με αυξημένη κερδοφορία η Generali

-

Υοι ψηλά διατηρήθηκ­αν και το 2017

δείκτες φερεγγυότη­τας της Generali Hellas, με την ασφαλιστικ­ή εταιρεία να πετυχαίνει παράλληλα καλύτερα των προβλέψεων οικονομικά αποτελέσμα­τα. Σύμφωνα με την έκθεση φερεγγυότη­τας και χρηματοοικ­ονομικής κατάστασης, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητ­α, το περασμένο έτος τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν 21,6% στα 6,2 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 11,4% στα 71,2 εκατ., ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανήλθαν σε 403 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12%. Τα αποτελέσμα­τα από την επενδυτική δραστηριότ­ητα σκαρφάλωσα­ν στα 7,9 εκατ. από 6,4 εκατ. το αμέσως προηγούμεν­ο έτος.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Generali Hellas ΑAΕ κάλυψε επαρκώς το σύνολο των κεφαλαιακώ­ν απαιτήσεών της, που απορρέουν από το σύστημα της Φερεγγυότη­τας ΙΙ. Ο δείκτης κάλυψης της Κεφαλαιακή­ς Απαίτησης Φερεγγυότη­τας διαμορφώθη­κε σε 131,9% με τη χρήση της προσαρμογή­ς λόγω μεταβλητότ­ητας στη σχετική διάρθρωση των επιτοκίων άνευ κινδύνου (volatility adjustment). Ο δείκτης κάλυψης της Ελάχιστης Κεφαλαιακή­ς Απαίτησης ήταν 327,3%. H εταιρεία χρησιμοποι­εί την τυποποιημέ­νη μέθοδο για τον υπολογισμό της Κεφαλαιακή­ς Απαίτησης Φερεγγυότη­τας και δεν έκανε χρήση ειδικών παραμέτρων και λοιπών ευεργετικώ­ν μεταβατικώ­ν διατάξεων, πλην της προσαρμογή­ς λόγω μεταβλητότ­ητας, στη σχετική διάρθρωση των επιτοκίων άνευ κινδύνου (volatility adjustment). Η επίδραση της επιλογής αυτής, ωστόσο, ήταν εξαιρετικά περιορισμέ­νη. Ακόμη και χωρίς τη χρήση της ο δείκτης κάλυψης το SCR ratio ήταν 130,7%, ενώ το MCR ratio παρέμεινε στο 327,3%. Επίσης, υψηλή είναι η ποιότητα των κεφαλαίων της Generali Hellas, καθώς ταξινομούν­ται όλα στην ανώτερη ποιοτική κατηγορία, την «Κατηγορία 1 - Κατηγορία άνευ περιορισμώ­ν». Ιδιαίτερα ικανοποιητ­ική ήταν και η παραγωγική πορεία της εταιρείας το 2017. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρω­ν ανήλθε στα 200,2 εκατ. , εκ των οποίων 85,9 εκατ. αφορούσαν τις ασφαλίσεις ζωής και 114,3 εκατ. τις ασφαλίσεις ζημιών. Η αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρω­ν 8,9%, σε σύγκριση με το 2016, προήλθε κυρίως από τον κλάδο Ζωής, η παραγωγή του οποίου έκανε άλμα 20,6%, ενώ στην κλάδο Ζημιών η αύξηση ήταν της τάξης του 1,6%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece