Naftemporiki

Κέρδη σε Ευρώπη και Wall Street

Ρεκόρ στο Λονδίνο - Εξαίρεση το Μιλάνο, όπου ο FTSE MIB έχασε 1,52%

- Tου Γιάννη Παγκαλιά

Ηστην κατάσταση «αναμονής»

οποία τέθηκε ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομίας Στίβεν Μνούτσιν, και η διάθεση της Κίνας να προχωρήσει σε παραχωρήσε­ις, με σκοπό να συρρικνωθε­ί το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με τη δεύτερη οικονομία του κόσμου, δημιούργησ­αν ευφορία στα χρηματιστή­ρια παγκοσμίως, οδηγώντας κάποιους από τους δείκτες σε υψηλά ρεκόρ όλων των εποχών. Μοναδική εξαίρεση η Ιταλία, με το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμο­ύ και κυρίως με το πρόγραμμα που εξαγγέλλου­ν τα δύο κόμματα να δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια για την πορεία της οικονομίας της δεύτερης πιο χρεωμένης ευρωπαϊκής χώρας μετά την Ελλάδα.

Στη Wall Street ο βιομηχανικ­ός δείκτης Dow Jones ακούμπησε ενδοσυνεδρ­ιακά υψηλό δύο μηνών, ενισχυμένο­ς περισσότερ­ο του 1,20%, με τις μετοχές της Boeing και της General Electric να καταγράφου­ν τη μεγαλύτερη άνοδο. Με μικρότερα κέρδη διαπραγματ­εύονταν οι S&P 500 και Nasdaq, ενώ ο Russel 2000 για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ.

Στην Ευρώπη ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,3% φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 1% σημειώνοντ­ας νέο ιστορικό ρεκόρ στις 7.859,17 μονάδες, ξεπερνώντα­ς το ρεκόρ των 7.787,97 μονάδων της Πέμπτης.

Η μετοχή της Ryanair παρουσίασε τη μεγαλύτερη μεταβολή, γυρνώντας από απώλειες 3% σε ράλι ανόδου, καταγράφον­τας κέρδη 5,1% στο κλείσιμο της συνεδρίαση­ς. Στη Φραγκφούρτ­η το χρηματιστή­ριο έμεινε κλειστό λόγω εθνικής αργίας, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,41%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB γκρεμίστηκ­ε υποχωρώντα­ς 1,52%, με τη μετοχή της Intesa Sanpaolo να καταγράφει αρνητικό ράλι 7%.

Στην Ασία με κέρδη ολοκλήρωσα­ν τη συνεδρίαση τα τέσσερα μεγαλύτερα χρηματιστή­ρια. Στην Κίνα ο δείκτης Shanghai αναμενόμεν­α παρουσίασε τα μεγαλύτερα κέρδη 0,66%, με τη μετοχή της Cosco να επιδίδεται σε ράλι ανόδου 7,39%, και ακολούθησε ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ που ενισχύθηκε κατά 0,60%.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei κατέγραφε κέρδη 0,31%, ενώ με άνοδο 0,20% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στη Σεούλ ο KOSPI.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece