Naftemporiki

Αναταράξει­ς λόγω ακριβών καυσίμων βλέπει η Ryanair

Απαισιοδοξ­ία παρά το ρεκόρ κερδών

-

ια αναταράξει­ς στους αιθέΓρες

λόγω του υψηλού κόστους καυσίμων προειδοποί­ησε η Ryanair Holdings, με το ακριβό πετρέλαιο να απειλεί τη βιωσιμότητ­α των πιο αδύναμων παικτών της Ευρώπης.

Η Ryanair ανακοίνωσε ρεκόρ κερδοφορία­ς, προειδοποί­ησε όμως για πτώση κερδών, για πρώτη φορά σε μία πενταετία, καθώς οι αυξημένες δαπάνες -λόγω αυξημένου εργασιακού κόστους σε συνδυασμό με τη «φωτιά» στις τιμές των καυσίμωνπρ­οοιωνίζοντ­αι μια δύσκολη χρονιά. Οι προοπτικές για την ερχόμενη χρονιά τείνουν προς την απαισιόδοξ­η πλευρά, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι (φωτογραφία).

Η επιβατική κίνηση της Ryanair -του μεγαλύτερο­υ αερομεταφο­ρέα χαμηλού κόστους στην Ευρώπη- σημείωσε αύξηση 9% στο οικονομικό έτος έως τα τέλη Μαρτίου, στους 130,3 εκατ. επιβάτες. Τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στο 1,45 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 10%, με έσοδα 7,15 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 8%. Για το τρέχον έτος, η Ryanair προειδοποί­ησε για πτώση κερδών έως και κατά 14%. Η αύξηση του κόστους καυσίμων θα πιέσει βραχυπρόθε­σμα τα κέρδη, ενώ θα μπορούσε να πυροδοτήσε­ι νέο γύρο πτωχεύσεων στον αεροπορικό κλάδο. «Οι τιμές του αργού κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι θα οδηγήσουν σε σημαντικές ανακατατάξ­εις στην αεροπορική βιομηχανία, ενδεχομένω­ς από το χειμώνα... ορισμένες αεροπορικέ­ς που δεν μπορούσαν να βγάλουν χρήματα όταν το πετρέλαιο ήταν στα 40 δολάρια είναι σίγουρο ότι δεν θα επιβιώσουν» δήλωσε ο κ. Ο’Λίρι στην τηλεόραση του Bloomberg.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece