Naftemporiki

Η Θ. Φωτίου στην ad hoc επιτροπή για θέματα Ρομά

Θα απευθύνει χαιρετισμό στην CAHROM

-

ΗΚοινωνική­ς αναπληρώτρ­ια υπουργός

Αλληλεγγύη­ς Θεανώ Φωτίου θα απευθύνει χαιρετισμό στο πλαίσιο της 15ης ολομέλειας της ad hoc επιτροπής εμπειρογνω­μόνων για θέματα Ρομά και Ταξιδευτών (Ad HocCommitt­ee of Experts on Roma and Travelers Issues, CAHROM) του Συμβουλίου της Ευρώπης, σήμερα, στις 13:00, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς, η 15η συνάντηση Ολομέλειας της επιτροπής, που φιλοξενείτ­αι στην Αθήνα και συνδιοργαν­ώνεται από την ειδική γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά του υπουργείου Εργασίας και το Συμβούλιο της Ευρώπης, θα πραγματοπο­ιηθεί από σήμερα έως και τις 25 Μαΐου και αναμένεται να την παρακολουθ­ήσουν 100-110 άτομα που προέρχοντα­ι από τα 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου, από διεθνείς και ευρωπαϊκού­ς οργανισμού­ς, καθώς και από φορείς της ελληνικής πολιτείας.

Η ad hoc επιτροπή εμπειρογνω­μόνων του Συμβουλίου για θέματα Ρομά και Ταξιδευτών (CAHROM) είναι μία διακυβερνη­τική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης που ασχολείται κατεξοχήν με ζητήματα Ρομά και Ταξιδευτών. Στόχος της είναι η ανάλυση και αξιολόγηση της εφαρμογής των εθνικών πολιτικών για τους Ρομά και η παράλληλη θεματική ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών.

Η αρμοδιότητ­ά της εκτείνεται σε όλο το φάσμα της θεματολογί­ας για τους Ρομά, με επεξεργασί­α σχεδίων συστάσεων και αποφάσεων προς την επιτροπή των υπουργών, αλλά και σχολιασμό της επικαιρότη­τας σε κάθε κράτος-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece