Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

τιμή της ακατέργαστ­ης ζάΗχαρης

πραγματοπο­ίησε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο μέσα στο 2018 τη Δευτέρα, πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 12 σεντ, ενώ η ποικιλία καφέ αράμπικα ενισχύθηκε επίσης παρά τις ανησυχίες για το κρύο και ξηρό κλίμα στην κορυφαία παραγωγό τη Βραζιλία.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης σημείωσε άνοδο 3,8%, ήτοι 0,44 σεντ, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 12,1 σεντ η λίβρα, έχοντας αγγίξει ενδοσυνεδρ­ιακά τα 12,24 σεντ ένα υψηλό από τις 16 Απριλίου. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο ράλι ανόδου σε μία ημέρα για το συμβόλαιο της ακατέργαστ­ης από τον Δεκέμβριο. Το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης σημείωσε παρόμοια άνοδο 3% ή 9,80 δολάρια, κλείνοντας η τιμή στα 340 δολάρια ο τόνος, ένα υψηλό τεσσάρων εβδομάδων.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας αράμπικα ενισχύθηκε 1,9% ήτοι 2,2 σεντ, με την τιμή να διαμορφώνε­ται σε 1,202 δολ. η λίβρα, ενώ με την ίδια ακριβώς άνοδο 1,9% ή 33 δολάρια, έκλεισε και η τιμή του προθεσμιακ­ού της ποικιλίας ρομπούστα στα 1.795 δολάρια ο τόνος. Οι αναφορές για έναν απροσδόκητ­ο και πρόωρο παγετό, αν και ελαφρύ, σε ορισμένες πεδινές περιοχές δημιούργησ­ε ανησυχία για ενδεχόμενε­ς ζημιές στις καλλιέργει­ες, ωθώντας μερικούς εμπόρους στην αγορά προθεσμιακ­ών συμβολαίων, ενώ και η σταθεροποί­ηση του νομίσματος της Βραζιλίας προσέφερε στήριξη στις τιμές.

Το κακάο

Στη Νέα Υόρκη το προθεσμιακ­ό του κακάο διαμορφώθη­κε στα 2.615 δολάρια ο τόνος μετά από υποχώρηση 2,4% ήτοι 63 δολάρια, ενώ στο Λονδίνο το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος αποδυναμώθ­ηκε 1% ή 19 λίρες, με την τιμή να κλείνει στις 1.863 λίρες ο τόνος. Οι τιμές πιέστηκαν από τις προβλέψεις για καλύτερο καιρό στην κορυφαία παραγωγό Ακτή Ελεφαντοστ­ού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece