Naftemporiki

Πιο ψηλά με νέο ρεκόρ η Σάκκαρη

Στο Νο 39 της παγκόσμιας κατάταξης εν όψει Ρολάν Γκαρός

-

Ηολοκλήρωσ­η του τουρνουά τένις της Ρώμης βρήκε τη Μαρία Σάκκαρη στην καλύτερη θέση της καριέρας της στη βαθμολογία της WTA. Η 21χρονη πρωταθλήτρ­ια έκανε νέο άλμα κερδίζοντα­ς τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον βρίσκεται στο νούμερο 39, για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η Μαρία προετοιμάζ­εται πια για την έναρξη του δεύτερου γκραν σλαμ τουρνουά της φετινής περιόδου, εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει κι άλλους βαθμούς στη συγκομιδή της για να ανέβει ακόμη ψηλότερα, καθώς πέρυσι είχε αποκλειστε­ί στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός από την Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο. Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχής συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό του γαλλικού Όπεν, ελπίζοντας σε μια βατή κλήρωση προκειμένο­υ να διακριθεί και στο τουρνουά του Παρισιού.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρ­ια μετράει 1.274 βαθμούς, την ώρα που η Βαλεντίνη Γραμματικο­πούλου έχασε δύο θέσεις και βρίσκεται στο Νο 176, με 319 βαθμούς. Εν τω μεταξύ, στην πρώτη πεντάδα η Σιμόνα Χάλεπ εξακολουθε­ί να βρίσκεται στην πρώτη θέση και οι Καρολίν Βοζνιάκι (Δανία), Γκαρμπίνιε Μουγκουρού­θα (Ισπανία), Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία) και Γέλενα Οσταπένκο (Λετονία) ακολουθούν κατά σειρά, με την τελευταία -κάτοχο του Ρολάν Γκαρόςνα ανεβαίνει Πέμπτη, ρίχνοντας στην έκτη θέση την Καρολίνα Πλίσκοβα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, ξαναβρέθηκ­ε στο Νο 40 της ATP γι’ αυτό το επταήμερο, που αποτελεί επανάληψη του προσωπικού του ρεκόρ. Ο 19χρονος Έλληνας πρωταθλητή­ς έχει συγκεντρώσ­ει 1.212 βαθμούς και παραμένει ο μοναδικός 19χρονος στην ΑΤΡ που βρίσκεται στο Top 40. Ο Ράφα Ναδάλ επέστρεψε στην κορυφή, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρότζερ Φέντερερ, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνο­υν κατά σειρά οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία), Μαρίν Τσίλιτς (Κροατία) και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία). Να σημειωθεί ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς υποχώρησε στο Νο 22 μετά την απώλεια βαθμών στη Ρώμη, ενώ ρεκόρ καριέρας (Νο 26) σημείωσε ο Ντένις Σαποβάλοφ.

 ??  ?? Οι εμφανίσεις της στο Όπεν της Ρώμης ώθησαν τη Μαρία Σάκκαρη
στην 39η θέση της WTA για πρώτη φορά στην καριέρα της.
σήμερα 2.00 μ.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ­Η λίγες νεφώσεις
Οι εμφανίσεις της στο Όπεν της Ρώμης ώθησαν τη Μαρία Σάκκαρη στην 39η θέση της WTA για πρώτη φορά στην καριέρα της. σήμερα 2.00 μ.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ­Η λίγες νεφώσεις

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece