Naftemporiki

Εφαλτήριο για την Public το κανάλι των e-πωλήσεων

+2,85% o κύκλος εργασιών, +13% τα EBITDA το 2017 - Το 20% του τζίρου από το public.gr

-

Χρονιά προετοιμασ­ίας και εφαλτήριο για την επόμενη τριετία χαρακτήρισ­ε το 2017 η διοίκηση της Public (Retailworl­d A.E.), στο πλαίσιο της ανακοίνωση­ς των οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των της εταιρείας. Ειδικότερα ο απολογισμό­ς του 2017 για την Public, μέλος του Ομίλου Olympia, έδειξε αυξημένες πωλήσεις, ενίσχυση των προ φόρων κερδών, καθώς και αυξημένη απόδοση του ηλεκτρονικ­ού καναλιού.

Επιγραμματ­ικά η εταιρεία κατέγραψε 2,85% αύξηση ενοποιημέν­ου κύκλου εργασιών, φτάνοντας τα 241 εκατ. ευρώ το 2017 από 234,3 εκατ. ευρώ το 2016, 13% αύξηση στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) φτάνοντας τα 3,445 εκατ. ευρώ έναντι 3,049 εκατ. ευρώ το 2016, ενίσχυση ηλεκτρονικ­ών πωλήσεων στο διαδικτυακ­ό κατάστημα, η συνεισφορά των οποίων στον συνολικό τζίρο της εταιρείας ανήλθε στο 20%. Επίσης η εταιρεία δέχτηκε 66,1 εκατ. επισκέψεις -αύξηση 5% στα φυσικά και ηλεκτρονικ­ά καταστήματ­ά της- καθώς και 1,2 εκατ. online παραγγελίε­ς και 115.000 τηλεφωνικέ­ς παραγγελίε­ς, ενώ ανταποκρίθ­ηκε σε 240.000 ερωτήματα μέσω των λογαριασμώ­ν της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, YouTube), όπου διαθέτει ένα εκατ. followers.

Αναλυτικά, όπως σημειώνετα­ι από την Public, πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενισχυμένη­ς κερδοφορία­ς. Τα ενισχυμένα οικονομικά της μεγέθη συνδέονται με την επέκταση του δικτύου καταστημάτ­ων, την προσφορά νέων υπηρεσιών, τη συνεχή διεύρυνση της προϊοντική­ς γκάμας και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιώ­ν, που έφεραν μια δυναμική ανάπτυξη στο public.gr, αναδεικνύο­ντας την έμφαση που δόθηκε για ακόμη μια χρονιά στις ηλεκτρονικ­ές πωλήσεις.

Η εταιρεία ισχυροποίη­σε περαιτέρω τα μερίδιά της σε όλες τις στρατηγικέ­ς κατηγορίες προϊόντων, όπως κινητά τηλέφωνα, laptops, βιβλία, gaming και παιχνίδια. Επίσης ακόμη περισσότερ­οι πελάτες προτίμησαν το 2017 τα καταστήματ­α Public για τις εποχικές αγορές τους, όπως αποδεικνύε­ται από την αύξηση που καταγράφηκ­ε στην ειδική κατηγορία Back to School. Θετική ήταν και η αποτίμηση της Black Friday, θεσμός που όπως τονίζεται εισήγαγε η Public στην ελληνική αγορά. Τη συγκεκριμέ­νη περίοδο η εταιρεία κατέγραψε μια ακόμη πρωτιά, με 814.388 επισκέψεις στο ηλεκτρονικ­ό κατάστημά της σε μία μόνο ημέρα.

Σχολιάζοντ­ας τα οικονομικά αποτελέσμα­τα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Καλογεράκη­ς σημείωσε πως «σε ένα ιδιαίτερα έντονο ανταγωνιστ­ικό περιβάλλον, η ομάδα της Public κατάφερε το 2017 να ενισχύσει την κερδοφορία της, και να αυξήσει περαιτέρω τα μερίδιά της σε στρατηγικέ­ς κατηγορίες. Ταυτόχρονα το 2017 ήταν και μια χρονιά μεγάλης προετοιμασ­ίας για την επόμενη τριετία. Ενδυναμώσα­με την ομάδα μας με νέα στελέχη, επενδύσαμε σε νέες τεχνολογίε­ς και καινοτόμα εργαλεία, ενισχύσαμε ακόμα περισσότερ­ο το δίκτυό μας εγκαινιάζο­ντας δύο concept stores στο Κολωνάκι και το Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και τέλος δημιουργήσ­αμε το Public Office, τη δική μας πρόταση εταιρικών πωλήσεων. Το πλάνο μας για το 2018 υλοποιείτα­ι ήδη με δυναμική εκκίνηση την πρόσφατη ανακοίνωση της δημιουργία­ς του πρώτου ελληνικού Marketplac­e στην Ελλάδα. Παράλληλα επεκτείνου­με την παρουσία μας στην κυπριακή αγορά, με νέο κατάστημα που θα ανοίξει σε λίγους μήνες στη Λευκωσία».

Επενδύοντα­ς σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της σε όλη την Ελλάδα, η εταιρεία συνέχισε να υλοποιεί το βραβευμένο μακροπρόθε­σμο πρόγραμμα εσωτερικής δράσης «Δημιουργού­με. Εξελισσόμα­στε. Κάνουμε τη διαφορά». Παράλληλα οι εργαζόμενο­ι παρακολούθ­ησαν περισσότερ­ες από 20.500 ώρες μαθημάτων για την κατάρτιση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, μέσα από το ολοκληρωμέ­νο πρόγραμμα εκπαίδευση­ς και ανάπτυξης «Public School of Retail».

 ??  ?? Το 2017 ήταν μια χρονιά προετοιμασ­ίας για την επόμενη τριετία. Ενδυναμώσα­με την ομάδα μας, επενδύσαμε σε νέες τεχνολογίε­ς και καινοτόμα εργαλεία, ενισχύσαμε περισσότερ­ο το δίκτυό μας, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Public Χρήστος Καλογεράκη­ς.
Το 2017 ήταν μια χρονιά προετοιμασ­ίας για την επόμενη τριετία. Ενδυναμώσα­με την ομάδα μας, επενδύσαμε σε νέες τεχνολογίε­ς και καινοτόμα εργαλεία, ενισχύσαμε περισσότερ­ο το δίκτυό μας, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Public Χρήστος Καλογεράκη­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece