Naftemporiki

Σε νέα εποχή με σύμβουλο τον ΟΟΣΑ

-

Ηοικονομία­ς θετική πορεία της ελληνικής

-πορεία που επιβεβαιών­εται και από τις προβλέψεις που δημοσιοποί­ησε χθες για τη χώρα μας ο Οργανισμός Οικονομική­ς Συνεργασία­ς και Ανάπτυξης-, καθώς και η δυνατότητα της Ελλάδας να ολοκληρώσε­ι άμεσα και χωρίς νέες επιβαρύνσε­ις το πρόγραμμα στήριξης τον ερχόμενο Αύγουστο συζητήθηκα­ν στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ 2018 στο Παρίσι μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοιν­ωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία. Οι δύο Έλληνες υπουργοί συμφώνησαν με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ να αναλάβει ο Οργανισμός συμβουλευτ­ικό ρόλο τόσο στη νέα Στρατηγική Ανάπτυξης της Ελλάδας όσο και στην Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική της χώρας.

Ο Νίκος Παππάς παρουσίασε στον Άνχελ Γκουρία την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας, καθώς και την πορεία υλοποίησης εμβληματικ­ών ψηφιακών έργων, όπως το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικ­ής Διακίνησης Εγγράφων με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές, την Εθνική Υποδομή Ευφυούς Γεωργίας, το Πληροφορια­κό Σύστημα παρακολούθ­ησης κυκλοφορία­ς εντύπων με ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα (barcode) και τον Ψηφιακό Μετασχηματ­ισμό του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ μέσω του συστήματος Video Assistant Referee (VAR).

Παράλληλα, εξήγησε στον γενικό γραμματέα πως έχει ήδη εγκριθεί η υλοποίηση δεκάδων έργων, συνολικού προϋπολογι­σμού άνω των 500 εκατ. ευρώ, τα οποία θα συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Χαρίτσης συζήτησε με τον κ. Γκουρία την Αναπτυξιακ­ή Στρατηγική της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότ­ηση της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας έμφαση στις προσπάθειε­ς για την επαναβιομη­χάνιση της χώρας στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνο­υν η 4η βιομηχανικ­ή επανάσταση και η κλιματική αλλαγή, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τις πρωτοβουλί­ες του υπουργείου Οικονομίας για τη στήριξη των μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων και των startups.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece