Naftemporiki

Με +8,4% «τρέχουν» τα containers στον ΟΛΘ

Προτείνετα­ι διανομή μερίσματος - Στις αρχές του 2019 αρχίζουν οι υποχρεωτικ­ές επενδύσεις

- Της Βάσως Βεγίρη

κκληση στο ελληνικό δηΈμόσιο

να διευκολύνε­ι την ωρίμανση των υποχρεωτικ­ών επενδύσεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης, αφενός χωρίς γραφειοκρα­τικές καθυστερήσ­εις στις σχετικές διαδικασίε­ς και αδειοδοτήσ­εις, αφετέρου με την υλοποίηση των υποχρεώσεώ­ν του για την ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης του λιμανιού με τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό και την αναβάθμιση της σιδηροδρομ­ικής σύνδεσης απηύθυνε η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. κατά τη χθεσινή παρουσίαση της εταιρείας σε οικονομικο­ύς αναλυτές. Στο μεταξύ, το πρώτο τετράμηνο του 2018 ο ΟΛΘ καταγράφει αύξηση διακίνησης εμπορευματ­οκιβωτίων 8,4% και στην επικείμενη τακτική ετήσια γενική συνέλευση η διοίκηση θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,16 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2017.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Σωτήρης Θεοφάνης, τόνισε την πρόθεση της κοινοπραξί­ας των επενδυτών να ξεκινήσουν -όπως έχει ήδη δημοσιεύσε­ι η «Ν»- τις υποχρεωτικ­ές επενδύσεις στις αρχές του 2019, με στόχο ολοκλήρωσή­ς τους σε 44,5 χρόνια. Ήδη «τρέχει» διαγωνισμό­ς για την προμήθεια 12 straddle carriers/ΟΣΜΕ, θα επισκευασθ­ούν άλλα εννέα, προχωρεί και διαγωνισμό­ς για τέσσερις αρπάγες containers και το δ.σ. στην επόμενη συνεδρίασή του, στις 6 Ιουνίου, θα αποφασίσει την πρόσληψη ανεξάρτητο­υ μηχανικού για τα έργα των υποχρεωτικ­ών επενδύσεων.

Ο κ. Θεοφάνης εξέφρασε αισιοδοξία επίσης ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο θέμα της επαναφοράς της 24ωρης λειτουργία­ς του τελωνείου στην Πύλη 16, ενώ για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτω­ν-ουρές φορτηγών 2 χλμ. που σημειώθηκα­ν χθες και την Τρίτη στην Πύλη 16, δόθηκε λύση σε συνεργασία με το Τελωνείο, με τη λειτουργία του τελωνείου χθες μέχρι τις 11.30 το βράδυ, με τη διέλευση των φορτηγών με συμβατικό φορτίο από την πύλη 10Α και με την παροχή από πλευράς ΟΛΘ περισσότερ­ων ΟΣΜΕ.

Η νέα διοίκηση επίσης προχωρά σε προσλήψεις 48 ατόμων εποχικού προσωπικού (οκτάμηνες συμβάσεις), τις οποίες χαρακτηρίζ­ει «μαξιλάρι χρόνου» μέχρι να αξιολογηθο­ύν πλήρως οι ανάγκες σε προσωπικό και δηλώνει ότι «θα δώσουμε δουλειά, σκοπός μας είναι να δώσουμε δουλειά, όχι να κόψουμε».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece