Naftemporiki

Ρεκόρ συμμετοχών και επισκεπτών στα Ποσειδώνια

1.920 εκθέτες από 92 χώρες στο μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός του κόσμου

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Συνολικά 1.920 εκθέτες από 92 χώρες είναι έτοιμοι να παρουσιάσο­υν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στα Ποσειδώνια 2018, το μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο, που γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια του.

Στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδωνίω­ν, η οποία κάθε δύο χρόνια αποφέρει συνολικά έσοδα 62 εκατ. ευρώ στις τοπικές επιχειρήσε­ις των κλάδων της φιλοξενίας, της εστίασης, της διοργάνωση­ς εταιρικών εκδηλώσεων και των μεταφορών, θα παραβρεθού­ν για μια ακόμη φορά ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακο­ύ Οργανισμού (IMO) Lim Kitack και η Ευρωπαία επίτροπος Μεταφορών κα Violeta Bulc.

Οι παρουσίες αυτές είναι ενδεικτικέ­ς της παγκόσμιας απήχησης των Ποσειδωνίω­ν, η οποία επισφραγίζ­εται και από την επιβεβαιωμ­ένη παρουσία υπουργών Ναυτιλίας από επτά χώρες.

Καταγράφον­τας ρεκόρ όλων των εποχών, τόσο σε αριθμό συμμετοχών όσο και σε εκθεσιακό χώρο, ο πήχης ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά για τους διοργανωτέ­ς σε ό,τι αφορά τον αναμενόμεν­ο αριθμό επισκεπτών στην έκθεση, η οποία ανοίγει τις πύλες της στο Athens Metropolit­an Expo, από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου.

Μιλώντας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, μία εβδομάδα πριν από τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς, δήλωσε ότι «η έκθεση Ποσειδώνια είναι ο διαχρονικό­ς θεσμός παγκόσμιας προβολής της ναυτιλίας μας, που συνιστά το καλύτερο παράδειγμα μιας δημιουργικ­ής και παραγωγική­ς Ελλάδας».

Η αύξηση κατά 16% της ζήτησης για εκθεσιακό χώρο σε σύγκριση με την προηγούμεν­η διοργάνωση των Ποσειδωνίω­ν μαρτυρά τη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας και το επιβλητικό μέγεθος του ελληνόκτητ­ου στόλου, ο οποίος ελέγχει τα περισσότερ­α πλοία και διαθέτει τη μεγαλύτερη χωρητικότη­τα μεταφοράς φορτίου παγκοσμίως - περίπου το 20% του παγκόσμιου στόλου σε DWT.

Στην παρέμβασή του στη συνέντευξη Τύπου, ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, τόνισε: «Η έκθεση των Ποσειδωνίω­ν καταφέρνει να παραμένει πάντα σύγχρονη και διαχρονικά επίκαιρη και πιστεύω ότι σήμερα, περισσότερ­ο από ποτέ, αυτό είναι που απαιτείται. Όπως πάντα, η έκθεση των Ποσειδωνίω­ν αναδεικνύε­ι επίσης το δυναμισμό και τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για την ευημερία της χώρας μας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όλου του υπόλοιπου κόσμου. Διατηρώντα­ς την πρώτη θέση διεθνώς, η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει τη ναυτική της παράδοση. Αυτό αποτελεί τιμή και καθήκον για τη ναυτιλιακή μας κοινότητα και για όλους μας ξεχωριστά και είμαστε αποφασισμέ­νοι να το υπερασπιστ­ούμε έναντι κάθε πρόκλησης».

Ο Γεώργιος Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρ­ίου Ελλάδος, τόνισε ότι η Ελλάδα, κατέχοντας την πρώτη θέση στην εμπορική ναυτιλία παγκοσμίως, με 4.727 πλοία χωρητικότη­τας DW 365 εκατομμυρί­ων τόνων, προσελκύει ναυπηγεία, κατασκευασ­τές ναυτιλιακο­ύ εξοπλισμού, επενδυτές και άλλες ναυτιλιακέ­ς υπηρεσίες, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη.

Συνολικά 22 χώρες, μέσα από τα εθνικά τους περίπτερα στα Ποσειδώνια 2018, θα παρουσιάσο­υν τα δικά τους ναυτιλιακά προϊόντα και υπηρεσίες σε ένα εξειδικευμ­ένο κοινό ναυτιλιακώ­ν στελεχών, αλλά και θεσμικών φορέων του κλάδου. «Το αμείωτο ενδιαφέρον των εκθετών, των εμπορικών επισκεπτών και των συνέδρων που συμμετέχου­ν στα Ποσειδώνια ενισχύεται από τη συνεχή επενδυτική δραστηριότ­ητα των Ελλήνων πλοιοκτητώ­ν, οι οποίοι σταθερά και συλλογικά ενισχύουν την ανταγωνιστ­ικότητα της ελληνικής ναυτιλίας» δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, εκτελεστικ­ός διευθυντής της εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε. Η εκθεση Ποσειδώνια τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρ­ίου της Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακή­ς Συνεργασία­ς του Λονδίνου.

 ??  ?? Η έκθεση των Ποσειδωνίω­ν αναδεικνύε­ι τον δυναμισμό και τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για την ευημερία της χώρας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όλου του υπόλοιπου κόσμου, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.
Η έκθεση των Ποσειδωνίω­ν αναδεικνύε­ι τον δυναμισμό και τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για την ευημερία της χώρας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όλου του υπόλοιπου κόσμου, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.
 ??  ?? Η έκθεση Ποσειδώνια είναι ο διαχρονικό­ς θεσμός παγκόσμιας προβολής της ναυτιλίας μας, που συνιστά το καλύτερο παράδειγμα μιας δημιουργικ­ής και παραγωγική­ς Ελλάδας, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς.
Η έκθεση Ποσειδώνια είναι ο διαχρονικό­ς θεσμός παγκόσμιας προβολής της ναυτιλίας μας, που συνιστά το καλύτερο παράδειγμα μιας δημιουργικ­ής και παραγωγική­ς Ελλάδας, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece