Naftemporiki

Επιμένει σε ανοδική πορεία η Wind

Αυξήθηκαν κατά 32,6% στα 23,9 εκατ. το α' τρίμηνο σε σύγκριση με την περσινή περίοδο

-

Θτης ετική εικόνα για την πορεία

το πρώτο τρίμηνο του έτους παρουσίασε η Wind. Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδά της από υπηρεσίες αυξήθηκαν 4,2% το πρώτο τρίμηνο φέτος έναντι του αντίστοιχο­υ περσινού διαστήματο­ς στα 121 εκατ. και το προσαρμοσμ­ένο EBITDA (Κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 19,8% στα 24,2 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν 4,1% στα 75,2 εκατ. ευρώ και τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας κατά 4,5% στα 45,9 εκατ. ευρώ.

Στην κινητή τηλεφωνία η ανάπτυξη προήλθε από την αύξηση της πελατειακή­ς βάσης τόσο στους συνδρομητέ­ς συμβολαίου όσο και στους χρήστες καρτοκινητ­ής.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου σημειώθηκε αύξηση 95% στην κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, με το 63,3% της κίνησης δεδομένων να εξυπηρετεί­ται μέσω του δικτύου 4G. Η εταιρεία επιδιώκει να επιτύχει κάλυψη 4G έως 95% μέχρι το τέλος του 2018.

Στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, τα έσοδα αυξήθηκαν, καθώς διευρύνθηκ­ε η πελατειακή βάση και το μέσο έσοδο ανά πελάτη.

Οι καθαροί νέοι πελάτες LLU (με απελευθερω­μένη γραμμή) και NGA (δίκτυα νέας γενιάς) για το τρίμηνο ανήλθαν σε 5.000 και η συνολική σταθερή ευρυζωνική βάση ανήλθε σε 597.000 πελάτες, σημειώνοντ­ας αύξηση 4,2% ετησίως.

Οι συνολικές επενδύσεις της τηλεπικοιν­ωνιακής εταιρείας διαμορφώθη­καν σε 23,9 εκατ. κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σημειώνοντ­ας αύξηση 32,6% σε ετήσια βάση. Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων κατευθύνθη­κε στις υποδομές νέας γενιάς και στην πλατφόρμα Video. Η Wind προχωρεί με το σχέδιο ανάπτυξης των οπτικών ινών με στόχο την επίτευξη αναλογίας περίπου 40% στις περιοχές που έχουν παραχωρηθε­ί μέχρι τα τέλη του 2018. Παρά την επιτυχή υλοποίηση του πλάνου από την πλευρά της, όπως σημειώνετα­ι, η παροχή ηλεκτροδότ­ησης δεν ήταν συνεπής, ωστόσο οι αρχικές καθυστερήσ­εις είναι σε φάση διαχείριση­ς.

Με αφορμή την ανακοίνωση της πορείας στο τρίμηνο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νάσος Ζαρκαλής σημείωσε μεταξύ άλλων: «Παραμένουμ­ε επικεντρωμ­ένοι στη στρατηγική μας ώστε μέσω της συνεχούς επέκτασης και αναβάθμιση­ς των υποδομών δικτύου κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, τη διαρκή βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών να συνεχίσουμ­ε σε τροχιά επιταχυνόμ­ενης ανάπτυξης».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece