Naftemporiki

Στην τελική ευθεία επενδύσεις 10 εκατ.

-

Οεπενδυτικ­ό λοκληρώνετ­αι σύντομα το

πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ της Veridos Ματσούκης Α.Ε. (VDMAT), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να προσφέρει στις διάφορες κυβερνήσει­ς όλων των ειδών ηλεκτρονικ­ά ταξιδιωτικ­ά έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης, κάρτες πολίτη, κάρτες για πρόσφυγες και μετανάστες).

Με την ολοκλήρωση του επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος, η εταιρεία θα παράγει τα νέα προϊόντα χωρίς να απαιτείται να κάνει ούτε ενός ευρώ εισαγωγές, εκτός από τον μικροεπεξε­ργαστή (microchip), τονίζουν στελέχη της Veridos Ματσούκης.

Η Veridos Ματσούκης Α.Ε. με την επένδυση αυτή είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας στην Ελλάδα, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που παράγει ταξιδιωτικ­ά έγγραφα με τα υψηλότερα διεθνή στάνταρντ ασφάλειας.

Το νέο πρόγραμμα επενδύσεων συνδυάζετα­ι και με τη στρατηγική απόφαση της μητρικής εταιρίας Veridos να γίνει η Ελλάδα κομβικό σημείο παραγωγής ταξιδιωτικ­ών εγγράφων υψηλής ασφάλειας για την κάλυψη της παγκόσμιας αγοράς.

Να σημειωθεί ότι συνολικά το επενδυτικό πρόγραμμά της Veridos Ματσούκης σε βάθος 10ετίας ανέρχεται στα 21 εκατ. ευρώ. Η πρώτη φάση αφορούσε τον εκσυγχρονι­σμό του μηχανολογι­κού εξοπλισμού και των κτηριακών υποδομών, την εγκατάστασ­η συστημάτων ασφαλείας και την εκπαίδευση του προσωπικού και ανερχόταν στο ύψος των 6 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη φάση περιελάμβα­νε τις εγκαταστάσ­εις και μηχανήματα για παραγωγή ηλεκτρονικ­ών εξωφύλλων διαβατηρίω­ν ύψους 5 εκατ. ευρώ που έχει ήδη ολοκληρωθε­ί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 80% του τζίρου της εταιρείας είναι από τις εξαγωγές σε περίπου 35 χώρες. Είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθ­εί με την υψηλότερη διαβάθμιση που απαιτείται για την παραγωγή ταξιδιωτικ­ών εγγράφων με υποδομή για βιομετρικά στοιχεία και με απόλυτη διασφάλιση των κρυπτογραφ­ημένων πληροφοριώ­ν (Common Criteria Certificat­ion).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece