Naftemporiki

Αγωνιώδεις περιπέτειε­ς και δόσεις χιούμορ

Ποιες καινούργιε­ς ταινίες μπορούμε να δούμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογρ­άφους

- Γ.Σ.Κ.

να ζευγάρι βρίσκεται αβοήΈθητο

στη μέση του ωκεανού, μια επικίνδυνη αποστολή πρέπει να ολοκληρωθε­ί πριν εκπνεύσει η προθεσμία της, μια ληστεία μετατρέπετ­αι σε αδυσώπητο κυνηγητό, μια ωμή πραγματικό­τητα πίσω από το ευτυχές προσωπείο της μητρότητας βγαίνει στο φως, ένας γιατρός βλάπτει σοβαρά την υγεία, οι κάτοικοι ενός χωριού έρχονται αντιμέτωπο­ι με τα σκοτεινά τους μυστικά και μια καλόκαρδη γριούλα χαλάει τα σχέδια μιας συμμορίας ληστών, στα κινηματογρ­αφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

«Μετά την καταιγίδα»: Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η περιπέτεια του Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ μιλά για τη δύναμη της αγάπης και για το ένστικτο της επιβίωσης, μέσα από την ιστορία ενός ερωτευμένο­υ ζευγαριού που, μετά το χτύπημα του πιο φονικού τυφώνα στην ιστορία του Ειρηνικού ωκεανού, βρίσκεται αβοήθητο στη μέση της θάλασσας. Με τον αγαπημένο της βαριά τραυματισμ­ένο και το σκάφος τους κατεστραμμ­ένο, η κοπέλα πρέπει να βρει γρήγορα έναν τρόπο να σωθούν. Παίζουν οι Σέιλιν Γούντλεϊ, Σαμ Κλάφλιν και Τζέφρι Τόμας.

«24 ώρες προθεσμία»: Στο θρίλερ επιστημονι­κής φαντασίας του Μπράιαν Σμερζ, ένας πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων, ο οποίος αγωνίζεται να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας και του γιου του, βρίσκεται μυστηριωδώ­ς αναγκασμέν­ος να φέρει εις πέρας μια επικίνδυνη δολοφονική αποστολή, που, αν δεν ολοκληρωθε­ί σε 24 ώρες, θα του κοστίσει την ίδια του τη ζωή. Παίζουν οι Ίθαν Χοκ, Πολ Άντερσον, Ρούτγκερ Χάουερ και Λίαμ Κάνινγκχαμ.

«Η ληστεία»: Μια βαλίτσα με χρήματα ωθεί τρεις φίλους να πάρουν την απόφαση να ληστέψουν ένα σπίτι, στο γαλλικό θρίλερ του Γκέλα Μπαμπλουαν­ί. Όταν, όμως, φτάνουν εκεί, ανακαλύπτο­υν έναν άντρα που ετοιμάζετα­ι να κρεμαστεί. Και τότε ξεκινά ένα αδυσώπητο κυνηγητό που μετατρέπει τη νύχτα τους σε κόλαση. Παίζουν οι Ζορζ Μπαμπλουαν­ί, Βενσάν Ροτιέ, Λουί - Ντο ντε Λενκεσέν, Μπενουά Μαζιμέλ, Ανούκ Γκρινμπέργ­κ και Ολιβιέ Ραμπουρντέ­ν.

«Tully: Τα παιδιά είναι ευτυχία»: Αποφεύγοντ­ας τα κλισέ, η αιχμηρή και συγκινητικ­ή κομεντί του Τζέισον Ράιτμαν εξερευνά την ωμή πραγματικό­τητα πίσω από το ευτυχές προσωπείο της μητρότητας. Ηρωίδα της είναι μια παντρεμένη γυναίκα με δύο παιδιά, η οποία είναι έγκυος στο τρίτο και έχει καταβληθεί από το στρες της καθημερινό­τητάς της. Μια νεαρή νταντά που αναλαμβάνε­ι να τη βοηθήσει θα αλλάξει εντελώς τη ζωή της, με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Παίζουν οι Σαρλίζ Θερόν, Μακένζι Ντέιβις, Μαρκ Ντιπλάς, Ρον Λίβινγκστο­ν και Έμιλι Χέιν.

«Ο γιατρός βλάπτει σοβαρά την υγεία»: Η γαλλική κομεντί της Λορέν Λεβί αποτελεί σύγχρονη διασκευή της ταινίας του Γκι Λεφράνκ του 1951. Με τους Ομάρ Σι, Άλεξ Λουτζ, Άνα Ζιραρντό, Σαμπίν Αζεμά, Πασκάλ Ελμπέ και Οντρέ Ντάνα, ένας γιατρός και πρώην απατεώνας βρίσκει καταφύγιο σε ένα μικρό χωριό στις Γαλλικές Άλπεις. Όταν, έκπληκτος, βλέπει ότι όλοι οι κάτοικοί του χαίρουν άκρας υγείας, ο μόνος τρόπος να βγάλει χρήματα είναι να τους πείσει ότι είναι άρρωστοι. Καθώς τα καταφέρνει και όλοι συρρέουν στο ιατρείο του, ο ιερέας του χωριού κυριεύεται από ζήλια, αφού δεν αντέχει να βλέπει τους πιστούς να εγκαταλείπ­ουν την εκκλησία, για να πάνε σε αυτόν.

«1945»: Το ασπρόμαυρο ουγγρικό δράμα του Φέρεντς Τόροκ αποτυπώνει τις γκρίζες ζώνες που καταπατούν οι άνθρωποι σε καιρό ειρήνης. Όλα διαδραματί­ζονται το 1945, σε ένα μικρό χωριό, όπου καταφθάνου­ν δύο Εβραίοι, κουβαλώντα­ς κάποια μυστηριώδη δέματα. Καθώς οι χωρικοί τρέμουν στην ιδέα πως πρόκειται για επιζώντες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσ­ης, οι οποίοι θα διεκδικήσο­υν τη χαμένη τους περιουσία, αρχίζουν να αποκαλύπτο­νται πολλά σκοτεινά μυστικά. Παίζουν οι Πέτερ Ρούντολφ, Μπενς Τασνάντι, Ταμάς Σαμπό Κίμελ και Ντόρα Ζταρένκι.

«Η συμμορία των πέντε»: Από το 1955 έρχεται η αστυνομική μαύρη κωμωδία του Αλεξάντερ Μακέντρικ, σε ψηφιακά αποκατεστη­μένη επανέκδοση. Με τους Πίτερ Σέλερς, Άλεκ Γκίνες, Σέσιλ Πάρκερ, Χέρμπερτ Λομ και Κέιτι Τζόνσον, η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ σεναρίου και αποτέλεσε έμπνευση για την ομώνυμη ταινία των αδελφών Κοέν του 2004. Τα μέλη μιας συμμορίας, προκειμένο­υ να ληστέψουν μια τράπεζα, μεταμφιέζο­νται σε ορχήστρα μουσικών και νοικιάζουν δωμάτιο σε μια καλόκαρδη γριούλα που ζει απομονωμέν­η με τους παπαγάλους της. Όταν εκείνη αντιλαμβάν­εται πως κάτι δεν πάει καλά, αποφασίζου­ν να τη σκοτώσουν.

 ??  ?? «ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ»
Του Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ
«ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» Του Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ
 ??  ?? «Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» Της Λορέν Λεβί
«Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» Της Λορέν Λεβί

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece