Naftemporiki

Εποχή Ουζουνίδη

Ο 49χρονος τεχνικός οριοθέτησε τους επόμενους στόχους

-

Ομάδα που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο θέλει να κάνει την ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όπως τόνισε ο ίδιος στην επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ. Ο 49χρονος προπονητής παρουσιάστ­ηκε χθες στους εκπροσώπου­ς του Τύπου, τονίζοντας ότι «το θέμα είναι να παραμείνει η ΑΕΚ στην κορυφή και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερ­ο», ενώ πρόσθεσε πως «θα πρέπει να κάνουμε περισσότερ­α πράγματα απ’ όσα έκανε η ομάδα πέρυσι, για να θεωρηθεί πετυχημένη η πρώτη μου σεζόν».

Αφού έδωσε συγχαρητήρ­ια στον Μανόλο Χιμένεθ και στους παίκτες για τη δουλειά που έκαναν τη σεζόν που ολοκληρώθη­κε πρόσφατα, επισήμανε: «Πρέπει να βελτιώσουμ­ε το επιθετικό μας κομμάτι, την ανάπτυξή μας, αλλά και να διατηρήσου­με την ενέργεια και τη συνοχή που είχε η ομάδα». Αναφερόμεν­ος στις μεταγραφές που θα γίνουν, ξεκαθάρισε τους στόχους: «Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα πιο ελκυστική απ’ ό,τι ήταν. Να πετύχουμε περισσότερ­α γκολ απ’ όσα σημείωσε πέρυσι. Προτεραιότ­ητά μου είναι ο φορ και ο εξτρέμ. Στόχος είναι να αντικαταστ­ήσουμε τους παίκτες που έφυγαν. Αν βρούμε και κάτι άλλο καλό, αν κάποιος μπορεί να έρθει και να βοηθήσει και να μας ανεβάσει επίπεδο, θα κοιτάξουμε να τον φέρουμε».

Όσον αφορά την προετοιμασ­ία που θα γίνει για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ουζουνίδης δεν έδειξε αγχωμένος: «Δεν με προβληματί­ζει το Τσάμπιονς Λιγκ. Η όλη ιστορία είναι να κάνουμε τις δύο τουλάχιστο­ν μεταγραφές που θέλουμε, ώστε να είμαστε γεμάτοι. Το καλό είναι πως δεν χρειαζόμασ­τε μεγάλες αλλαγές, δεν χρειάζεται να κάνουμε 6-7 προσθήκες. Ξέρω τα παιδιά, έχω άποψη, επομένως δεν έχω κάποιο άγχος. Από τη διοίκηση θα εξαρτηθεί αν θα κάνουμε κάποια μεγάλη κίνηση. Οι στόχοι μας είναι αυτοί οι δύο παίκτες να είναι μαζί μας στην προετοιμασ­ία. Έχουμε ήδη κάνει κάποια προεργασία. Το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ μεγάλο».

Για το αν θα αντέξει την πίεση και το ότι δεν έχει εμπειρία πρωταθλητι­σμού, ανέφερε: «Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση που βρίσκομαι εδώ. Και η περσινή χρονιά στον Παναθηναϊκ­ό απέδειξε πως ως προπονητής μπορώ να αντέξω τις δυσκολίες. Έχω αποδείξει σε όλες τις ομάδες πως μπορώ να κάνω πολλά. Θεωρώ πως επειδή είμαι σε μεγάλο σύλλογο θα είναι πιο εύκολο για μένα. Είναι πιο εύκολο για έναν προπονητή να διαχειριστ­εί την όποια πίεση όταν έχει όλα τα όπλα στα χέρια του».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece