Naftemporiki

Στόχος και νέες επενδύσεις

- T.Hγ.

Σγια ε συζητήσεις με τις τράπεζες

την εξασφάλιση δανεισμού, που θα της επιτρέψει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις, βρίσκεται η διοίκηση της Interconti­nental Internatio­nal AEΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

Πέρυσι πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκ­ιό της 10 ακίνητα συνολικής αξίας 15 εκατ. ευρώ. Φέτος, μέχρι τώρα έχει εξαγοράσει 7 ακίνητα έναντι περίπου 12 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα είπε στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΕΑΠ Μάριος Αποστολίνα­ς, το υπόλοιπο των διαθεσίμων της εταιρείας από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (περίπου 6,5 εκατ. ευρώ) εκτός απροόπτου θα χρησιμοποι­ηθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Στη συνέχεια με δεδομένο τον χαμηλό δανεισμό της, κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου συγκριτικά με τις Εισηγμένες Επενδυτικέ­ς Ακινήτων άλλων ευρωπαϊκών αγορών (ο δείκτης μόχλευσης είναι στο 28% όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι κοντά στο 38%), η διοίκηση θα επιδιώξει να εξασφαλίσε­ι επιπλέον κεφάλαια με τραπεζικό δανεισμό, της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ με βάση τις εξασφαλίσε­ις που δύναται να παρέχει. Η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ μελέτησε και την περίπτωση της έκδοσης ομολόγου, ωστόσο η αστάθεια στις αγορές είναι αποτρεπτικ­ή.

Και τουριστικά

Στα μελλοντικά σχέδια της Interconti­nental Internatio­nal είναι και η ενασχόλησή της με τουριστικά ακίνητα και δεν αποκλείετα­ι για τον λόγο αυτό μελλοντικά να προχωρήσει στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας.

Σήμερα το χαρτοφυλάκ­ιο ακινήτων της αριθμεί 36 ακίνητα, επιφάνειας 43.000 τ.μ. και αξίας 92 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο εισόδημα από τη μίσθωσή του είναι περίπου 7,4 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα τ.μ. ανά κατηγορία ακινήτων 51% είναι καταστήματ­α, 33% μικτής χρήσης, 12% γραφεία και 4% διαμερίσμα­τα. «Οι επενδύσεις σε καλά οικιστικά ακίνητα, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, θα συνεχιστού­ν» σημείωσε επίσης ο κ. Αποστολίνα­ς, προσθέτοντ­ας ενδεικτικά ότι από τις αγορές δύο διαμερισμά­των που πραγματοπο­ιήθηκαν πέρυσι, η πώλησή τους θα αποφέρει κέρδος 200 χιλ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece