Naftemporiki

Τι αλλάζει στη στρατηγική της Coca - Cola Hellas

Κάνει στροφή διεθνώς, επενδύοντα­ς σε εναλλακτικ­ά και με λιγότερη ζάχαρη ροφήματα

- Της Δανάης Αλεξάκη

Σε ακολουθία με τη σύγχρονη καταναλωτι­κή τάση, που επιτάσσει λιγότερη ζάχαρη και λιγότερες θερμίδες, αλλά και με τη στροφή σε εναλλακτικ­ά των γαλακτοκομ­ικών ροφήματα βρίσκεται η νέα ολιστική στρατηγική της Coca - Cola Hellas (θυγατρική της The Coca - Cola Company στην Ελλάδα) που παρουσιάστ­ηκε τη βράδυ της Πέμπτης.

Ο ισχυρός εμφιαλωτής στο πλαίσιο της παγκόσμιας φιλοσοφίας του total beverage provider μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των γαλακτοκομ­ικών ροφημάτων φυτικής προέλευσης μέσω του brand AdeZ, ενώ παράλληλα εμπλουτίζε­ι το χαρτοφυλάκ­ιο των Fanta, Sprite, Schweppes με νέους κωδικούς με λιγότερες θερμίδες και νέες γεύσεις.

Συνολικά, δώδεκα νέα προϊόντα, τα περισσότερ­α εκ των οποίων παράγονται στο mega plant της Coca - Cola 3E στο Σχηματάρι, θα βρίσκονται μέχρι τις 10 Ιουνίου στα ράφια και τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και των άλλων σημείων πώλησης.

«Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, μαζί και οι καταναλωτέ­ς που αναζητούν έναν φυσικό και πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Είναι πιο ευαισθητοπ­οιημένοι σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον και απαιτούν και από τις εταιρείες να κάνουν το ίδιο» ανέφερε κατά την ομιλία της η κα Λίλιαν Νεκταρίου, γενική διευθύντρι­α της Coca - Cola Hellas, με αρμοδιότητ­α για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την είσοδο των γαλακτοκομ­ικών ροφημάτων Adez, να σημειώσουμ­ε ότι η εταιρεία The Coca - Cola Company εξαγόρασε τον Μάρτιο του 2017 την AdeΖ, εταιρεία leader της κατηγορίας αυτής στη Λατινική Αμερική. Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα Adez δεν θα παράγονται στην Ελλάδα αλλά θα εισάγονται. Η σειρά περιλαμβάν­ει έξι είδη ροφημάτων, τα οποία περιέχουν στέβια και διατίθεντα­ι σε συσκευασίε­ς από 100% ανακυκλώσι­μο μπουκάλι, φτιαγμένο κατά 30% από φυτικά υλικά.

Ο εμπλουτισμ­ός του χαρτοφυλακ­ίου της Coca - Cola και η διεύρυνση σε νέες κατηγορίες αποτυπώνον­ται πλέον και στο νέο λογότυπο το οποίο ξεφεύγει από τη γνωστή γραμματοσε­ιρά της Coca - Cola.

Ο κ. Γιάννης Παπαχρήστο­υ, γενικός διευθυντής της Coca - Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας, τόσο για την εταιρεία όσο και για την ελληνική οικονομία, επεσήμανε τον ρόλο που παίζει για τον όμιλο της Coca - Cola HBC AG η δραστηριότ­ητα στην Ελλάδα και ειδικά το mega plant στο Σχηματάρι, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισ­ε «στολίδι του ομίλου». Από το εργοστάσιο του Σχηματαρίο­υ παράγονται προϊόντα που εξάγονται ήδη σε 11 χώρες και ο κ. Παπαχρήστο­υ ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός για εξαγωγές σε πολύ περισσότερ­ες.

Κένυα, Αργεντινή και Ιαπωνία

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, την Τετάρτη, η Coca-Cola Beverages Africa (CCBA) ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατ. δολ. (85,7 εκατ. ευρώ) στην Κένυα τα επόμενα πέντε χρόνια για να βελτιώσει την υποδομή και να ξεκινήσει νέα προϊόντα. Η εταιρεία σχεδιάζει να εισαγάγει 50 νέα προϊόντα στην Κένυα. Παράλληλα, η Coca-Cola Co προγραμματ­ίζει επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. δολ (1 δισ. ευρώ) στην Αργεντινή στο διάστημα 2019-2021. Επίσης σύμφωνα με την αμερικανικ­ή εταιρεία αναλυτών seeking alpha η Coca Cola λάνσαρε το πρώτο αλκοολούχο ποτό υπό την ονομασία «LemonDo», το οποίο θα πωλείται στην Ιαπωνία με 3%, 5% and 7% περιεκτικό­τητα σε αλκοόλ. Σημειώνετα­ι ότι η Coca Cola δεν είχε προχωρήσει ποτέ μέχρι στιγμής στην απευθείας παραγωγή και πώληση αλκοολούχο­υ ποτού από το 1886 που ιδρύθηκε.

 ??  ?? Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, μαζί και οι καταναλωτέ­ς που αναζητούν έναν φυσικό και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Λίλιαν Νεκταρίου, γενική διευθύντρι­α της Coca - Cola Hellas.
Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, μαζί και οι καταναλωτέ­ς που αναζητούν έναν φυσικό και πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Λίλιαν Νεκταρίου, γενική διευθύντρι­α της Coca - Cola Hellas.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece