Naftemporiki

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις

Γ. Δραγασάκης - Αλ. Δανιηλίδης

-

ΤΑθηναϊκής ο πρόγραμμα επενδύσεων της

Ζυθοποιίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του διευθύνοντ­α συμβούλου της εταιρείας, Αλέξανδρου Δανιηλίδη, με τον αντιπρόεδρ­ο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο επικεφαλής της εταιρείας παρείχε πλήρη ενημέρωση για το πρόγραμμα επενδύσεων, το οποίο ήδη υλοποιείτα­ι, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια βελτίωσης των παραγωγικώ­ν εγκαταστάσ­εων.

Να σημειωθεί ότι η ισχυρή ζυθοποιία έχει γνωστοποιή­σει ότι ο επενδυτικό­ς σχεδιασμός για την τριετία 2017-2019 ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη η εταιρεία βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωση­ς του αντίστοιχο­υ προγραμματ­ισμού για την περίοδο 2019-2021. Συνολικά από την έναρξη της κρίσης, ήτοι το 2009 έως σήμερα, η Αθηναϊκή έχει πραγματοπο­ιήσει επενδύσεις ύψους 142 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές επίσης αντάλλαξαν απόψεις για τα κυβερνητικ­ά μέτρα, τα οποία στοχεύουν στην άρση των γραφειοκρα­τικών εμποδίων ως προς την παραγωγή των νέων καινοτόμων προϊόντων «Μηλίτης». Σημειώνετα­ι ότι μόλις τον περασμένο Ιούνιο καταργήθηκ­ε διάταξη του νόμου 2963/1922 με την οποία απαγορευότ­αν η παραγωγή μπίρας από τη ζύμωση φρούτων, απαγορευότ­αν δηλαδή η παραγωγή μηλίτη. Με τον νόμο 4474/2017 καταργήθηκ­ε η επίμαχη αναχρονιστ­ική διάταξη. Ωστόσο, οι προδιαγραφ­ές που θέτει το Γενικό Χημείο του Κράτους θεωρούνται από τον κλάδο της ζυθοποιίας εξαιρετικά περιοριστι­κές. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται σύντομα μια αναπροσαρμ­ογή των προβλεπόμε­νων προδιαγραφ­ών ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγή μηλίτη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece