Naftemporiki

Παράδειγμα ψηφιακού μετασχηματ­ισμού

Από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια σύγχρονη ανταγωνιστ­ική εταιρεία

-

Γσε ια τον μετασχηματ­ισμό του ΟΤΕ

μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογία­ς και τη συμβολή του ομίλου στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας, μίλησε ο Chief Officer Στρατηγική­ς, Μετασχηματ­ισμού και Παρόχων του Ομίλου ΟΤΕ, Γιάννης Κωνσταντιν­ίδης, σε ειδική ημερίδα που διοργανώθη­κε με πρωτοβουλί­α του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημ­ίου Πελοποννήσ­ου για την ενίσχυση των αναπτυξιακ­ών προοπτικών της ψηφιακής οικονομίας. Παράλληλα, οι φοιτητές του Πανεπιστημ­ίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθ­ήσουν ένα διαδραστικ­ό workshop για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία στο εργασιακό περιβάλλον, με ομιλήτρια τη διευθύντρι­α Business Partner Operations Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, Έλενα Στάσση.

Η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στην επίδραση του μετασχηματ­ισμού του ΟΤΕ στην ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Όπως ανακοινώθη­κε, το Πανεπιστήμ­ιο θα προχωρήσει και σε ακαδημαϊκή έρευνα με αντικείμεν­ο: «Ευρωπαϊκή ενοποίηση και Τηλεπικοιν­ωνίες: η αξιολόγηση της εμπειρίας για το κράτος, την οικονομία και τους καταναλωτέ­ς. Η περίπτωση του ΟΤΕ».

Κατά την παρουσίασή του ο κ. Κωνσταντιν­ίδης αναφέρθηκε στον επιτυχή μετασχηματ­ισμό του Ομίλου ΟΤΕ από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια σύγχρονη ανταγωνιστ­ική εταιρεία, προσανατολ­ισμένη στην ανάπτυξη. Αλλάζοντας την κουλτούρα του και υιοθετώντα­ς πελατοκεντ­ρική φιλοσοφία, κατάφερε να εδραιωθεί ως ο ηγέτης της αγοράς. Όπως ανέφερε, «η κουλτούρα αλλαγής αποτελεί πλέον κομμάτι του DNA του Ομίλου ΟΤΕ. Με όραμα, στρατηγική, συνεργασία και συγκεκριμέ­νους στόχους πετύχαμε το μετασχηματ­ισμό του Ομίλου σε μια σύγχρονη, αποδοτική και ανταγωνιστ­ική εταιρεία τεχνολογία­ς, που λειτουργεί σε ένα πολύ ανταγωνιστ­ικό ελληνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον. Αυτό μας επιτρέπει να υλοποιούμε ένα εκτενές επενδυτικό πλάνο, για να φέρουμε τις οπτικές ίνες σε όλη την Ελλάδα». Όπως επισήμανε, ο ψηφιακός μετασχηματ­ισμός είναι απαραίτητο­ς για κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που θέλει να συμμετέχει ισότιμα στην ψηφιακή εποχή. Για τον λόγο αυτό, ο Όμιλος ΟΤΕ γίνεται παράδειγμα ψηφιακού μετασχηματ­ισμού, επενδύοντα­ς στην ψηφιακή εμπειρία των πελατών του, στην απλοποίηση των διαδικασιώ­ν του, αλλά και στην εκπαίδευση των ανθρώπων του. Παράλληλα, δημιουργεί τις υποδομές δικτύων που χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία στη νέα ψηφιακή εποχή και βοηθά τις επιχειρήσε­ις και το Δημόσιο να γίνουν πιο ψηφιακοί μέσα από μεγάλα έργα ICT.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece