Naftemporiki

Ενισχυμένο ενεργητικό στα 6,550 δισ. τον Μάιο

-

ε μικρή άνοδο ενεργητιΜκ­ού

0,11% ολοκληρώθη­κε ο μήνας Μάιος και η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων διαμορφώθη­κε σε 6,550 δισ. ευρώ, δηλ. 1,61% χαμηλότερα σε σχέση με την έναρξη του έτους. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τα μερίδια σημείωσαν νέα αισθητή πτώση (-0,06%).

Η υποχώρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα στη μέχρι τώρα διάρκεια του 2018 τα μερίδια ναι μεν να κινούνται θετικά κατά 1,26%, αλλά ο 5ος μήνας του έτους να έχει περιορίσει αισθητά τον ανοδικό τους ρυθμό. Το ισοζύγιο εισροών/ εκροών εχθές έκλεισε με αρνητική αξία 1,733 εκατ. ευρώ και οδήγησε σε διεύρυνση της αξίας των ρευστοποιή­σεων από την αρχή της χρονιάς σε 5,733 εκατ. ευρώ. Αυτή ήταν ακόμη μία αρνητική εξέλιξη που έλαβε χώρα εντός του «κακού» μήνα που διανύσαμε για το σύνολο των ελληνικών τίτλων.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν πτωτικό και κυμάνθηκε περί του 0,16%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 13 έκλεισαν με ζημιές, οι 6 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή (-1,37%), τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής (-1,09%) και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών (-0,83%).

Την υψηλότερη μέση θετική απόδοση κατέγραψαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,64%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,47% και τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμέν­ων Χωρών με 0,23%.

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, η δε συναλλακτι­κή αξία κυμάνθηκε σε μεσαία επίπεδα. Η επενδυτική διάθεση ήταν αρνητική. Σε εκροές ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 2,300 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως, σε εισροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 1,180 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece