Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Ττης α συμβόλαια του καφέ και

ακατέργαστ­ης ζάχαρης σκαρφάλωσα­ν σε πολύμηνα υψηλά την Παρασκευή πριν τελικά υποχωρήσου­ν σε αρνητικό έδαφος, με τις τεχνικά οδηγούμενε­ς αγορές από τα επενδυτικά funds να προσδίδουν πρόσθετη στήριξη στις τιμές, που δέχονται πιέσεις από τα προβλήματα στις εξαγωγές της Βραζιλίας, τον κορυφαίο παραγωγό και των δύο εμπορευμάτ­ων.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης του Ιουλίου υποχώρησε 2,1% ήτοι 0,27 σεντ, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 12,52 σεντ η λίβρα, έχοντας φτάσει ενδοσυνεδρ­ιακά στα 12,97 σεντ η λίβρα, το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Μαρτίου. Οι έμποροι προειδοποί­ησαν ότι οι αγορές από τα επενδυτικά funds βοήθησαν ώστε να παραταθούν τα πρόσφατα κέρδη με αποτέλεσμα η αγορά να υπερτιμηθε­ί υπερβολικά και ότι μπορεί να υπάρξει τεχνική διόρθωση προς τα κάτω σύντομα.

Οι απεργιακές κινητοποιή­σεις των οδηγών φορτηγών στη Βραζιλία δημιούργησ­αν προβλήματα στην παράδοση των βραχυπρόθε­σμων προμηθειών, επηρεάζοντ­ας επίσης τόσο τη συγκομιδή όσο και τις εξαγωγές. Το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης αποδυναμώθ­ηκε 0,5% ή 1,60 δολ., κλείνοντας στα 353 δολάρια ο τόνος.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα υποχώρησε 0,8% ήτοι 0,95 σεντ, σε 1,2275 δολ. η λίβρα, με την τιμή ενδοσυνεδρ­ιακά να φτάνει στο 1,2415 δολ. η λίβρα, η υψηλότερη από τις 8 Φεβρουαρίο­υ. Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα διαμορφώθη­κε στα 1.750 δολάρια ο τόνος μετά από υποχώρηση 0,1% ή 2 δολάρια.

Το κακάο

Το προθεσμιακ­ό του κακάο στη Νέα Υόρκη σημείωσε άνοδο 0,2%, ήτοι 4 δολάρια, στα 2.458 δολάρια ο τόνος, ενώ στο Λονδίνο το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος αποδυναμώθ­ηκε 0,7% ή 13 λίρες, διαμορφώνο­ντας την τιμή στις 1.739 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece