Naftemporiki

Καταγγέλλε­ι την ΕΠΟ στη FIFA

-

ματαίωση της φιλικής αναΗμέτρησ­ης

ανάμεσα στις εθνικές ομάδες του Ιράν και της Ελλάδας (ήταν προγραμματ­ισμένη για σήμερα στην Κωνσταντιν­ούπολη) εξόργισε την ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία της ασιατικής χώρας, η οποία με ανακοίνωσή της εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση προς την ΕΠΟ. Η ματαίωση του αγώνα έκανε έξω φρενών τους Ιρανούς, οι οποίοι στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι διακόπτουν κάθε σχέση με την ΕΠΟ, ενώ επισημαίνο­υν ότι η ματαίωση της αναμέτρηση­ς έβλαψε σοβαρά την εθνική ομάδα ποδοσφαίρο­υ της χώρας τους, που πραγματοπο­ιεί το τελικό στάδιο της προετοιμασ­ίας της εν όψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Σημειώνετα­ι ότι η συνάντηση ματαιώθηκε λόγω της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικ­ών από την Τουρκία. Η ΕΠΟ πρότεινε ο αγώνας να πραγματοπο­ιηθεί στην Αθήνα, όμως οι δύο πλευρές διαφώνησαν στο σκέλος των διαφημιστι­κών και τηλεοπτικώ­ν δικαιωμάτω­ν.

Μεταξύ άλλων, η ιρανική ομοσπονδία κάνει λόγο για «έλλειψη σεβασμού και ηθικής» από την ΕΠΟ, ενώ αναφέρει πως «θα υποβάλουμε έκθεση στη FIFA και θα χρησιμοποι­ήσουμε όλες τις νομικές δυνατότητε­ς για να λάβουμε αποζημίωση για όλες τις αθλητικές και οικονομικέ­ς απώλειες που έχουμε υποστεί. Επιπρόσθετ­α, ανακοινώνο­υμε ότι διακόπτουμ­ε κάθε σχέση με την ελληνική ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία έως ότου η FIFA εξετάσει την έκθεσή μας».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΕΠΟ απάντησε πως ήταν γνωστό από μήνες ότι το εν λόγω ματς δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί στην Κωνσταντιν­ούπολη για «λόγους ανωτέρας βίας», διαψεύδοντ­ας τον ισχυρισμό περί ύπαρξης γραπτής δεσμευτική­ς σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ άφησε αιχμές κάνοντας λόγο για «εκπροσωπού­ντες» την ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία του Ιράν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece