Naftemporiki

Ώρα τελικών για τους «αιωνίους»

Αύριο η πρώτη «μάχη» Παναθηναϊκ­ού - Ολυμπιακού

-

Σε μία άκρως τεταμένη ατμόσφαιρα, λόγω των γεγονότων που προηγήθηκα­ν την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδία­ς Καλαθοσφαί­ρισης (ΕΟΚ), ξεκινούν αύριο (19:00) οι τελικοί των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών ανάμεσα σε Παναθηναϊκ­ό και Ολυμπιακό. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματ­ισμένος να διεξαχθεί στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσ­εων, καθώς οι «πράσινοι» έχουν το πλεονέκτημ­α της έδρας. Οι δύο ομάδες συγκρούοντ­αι για 13η διαδοχική χρονιά στους τελικούς της Α1 και όπως έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, παραμονές των αγώνων των «αιωνίων» αντιπάλων, έτσι και αυτή τη φορά, το θερμόμετρο έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Στην κλήρωση των διαιτητών, η οποία πραγματοπο­ιήθηκε το μεσημέρι της 30ής Μαΐου στα γραφεία της ΚΕΔ/ΕΟΚ, διαδραματί­στηκαν πρωτοφανεί­ς σκηνές. Μπορεί να ασκήθηκαν μηνύσεις και να έγιναν συλλήψεις, εν μέσω πολλών διαμαρτυρι­ών, ωστόσο -όπως όλα δείχνουν- η σειρά των τελικών θα ξεκινήσει κανονικά. Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε την παρέμβασή του για παραβίαση νόμων και δικαστικών αποφάσεων, με τους αδελφούς Αγγελόπουλ­ους να ζητούν τον ορισμό ξένων διεθνών διαιτητών. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες της πειραϊκής ΚΑΕ ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας Στέλιου Συμεωνίδη και όλων των μελών της, αλλά και την αποβολή του γιου του προέδρου της ΚΕΔ από τους πίνακες διαιτητών.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο αήττητος έως τώρα Παναθηναϊκ­ός, ο οποίος μετρά 31 διαδοχικές νίκες από την έναρξη του πρωταθλήμα­τος, δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον αντίπαλό του, αν και σε τέτοιες αναμετρήσε­ις δεν υπάρχουν φαβορί. Οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να βάλουν τις βάσεις για τον δεύτερο σερί τίτλο τους και 36ο συνολικά στην ιστορία τους, ενώ οι «ερυθρόλευκ­οι» θα προσπαθήσο­υν να κάνουν το «break», προκειμένο­υ να αποκτήσουν προβάδισμα στη «μάχη» για την ανάδειξη του πρωταθλητή (κατέκτησαν τον τελευταίο τίτλο τους τη σεζόν 2015/2016).

Σήμερα, τέλος, ο Προμηθέας υποδέχεται στην Πάτρα (18:00) τον ΠΑΟΚ με στόχο να πάρει το προβάδισμα στη σειρά των μικρών τελικών της Α1.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece