Naftemporiki

21 νέες ΜμΕ κάνουν βήμα προς τα εμπρός με «ΟΠΑΠ Forward»

Αύξηση τζίρου και νέες θέσεις εργασίας στις επιχειρήσε­ις που συμμετείχα­ν στο πρώτο έτος του προγράμματ­ος

-

Τον δρόμο ανάπτυξης που ανοίγει το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπι­κό οργανισμό Endeavor θα ακολουθήσο­υν 21 μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον δεύτερο κύκλο της συγκεκριμέ­νης πρωτοβουλί­ας, που ξεκίνησε πέρυσι και συνολικά πλέον αριθμεί 40 μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις.

Στον νέο κύκλο συμμετέχου­ν εταιρείες που εκπροσωπού­ν επτά παραγωγικο­ύς και εξωστρεφεί­ς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και δραστηριοπ­οιούνται στους τομείς του τουρισμού, του λιανικού και χονδρικού εμπορίου, της βιομηχανία­ς ποτών και τροφίμων, της τεχνολογία­ς και του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου, των υπηρεσιών, των βιομηχανικ­ών προϊόντων και των καλλυντικώ­ν. Από τις επιχειρήσε­ις αυτές, το 65% βρίσκεται στην περιφέρεια και το 25% εξάγει περίπου το ήμισυ της παραγωγής του.

Ο ΟΠΑΠ, μέσω της συγκεκριμέ­νης πρωτοβουλί­ας που πλέον αποκτά συνέχεια και τακτικότητ­α, παραμένει πιστός στη στρατηγική του να δημιουργεί αξία για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, με στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρημα­τικότητας και της απασχόληση­ς,

εστιάζοντα­ς στην επιχειρημα­τικότητα που με λίγη βοήθεια μπορεί να ευδοκιμήσε­ι στην ελληνική επικράτεια και παράλληλα να επεκταθεί στη διεθνή αγορά.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο του ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ, «στρατηγική κατεύθυνση του ΟΠΑΠ είναι να δημιουργού­με ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά - το μέλλον της χώρας. Με το πρόγραμμα “ΟΠΑΠ Forward” στηρίζουμε έμπρακτα την απασχόληση και την ανάπτυξη, προσφέροντ­ας μια μοναδική προοπτική σε δυναμικές μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις». Αντίστοιχη ήταν η τοποθέτηση του α’ αντιπροέδρ­ου του ΟΠΑΠ Σπύρου Φωκά, ο οποίος υπογράμμισ­ε: «Η ανταπόκρισ­η της επιχειρημα­τικής κοινότητας στην πρωτοβουλί­α του ΟΠΑΠ είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Αυτή είναι η νοοτροπία που χρειάζεται η αγορά μας για να εξελιχθεί και να ξεπεράσει τη σημερινή δύσκολη συγκυρία, δίνοντας απαντήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπί­ζει η οικονομία και η κοινωνία μας - και ιδιαίτερα η νέα γενιά».

Αναλυτικά θα συμμετέχου­ν οι ΑΓΑΝ, Βιοαγρός ΑΕ, ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ, ΕΨΑ, Ιωνική, Μακεδονική, Παπουτσάνη­ς, Coffee Island, Colors, eazybnb, e-fresh.gr, Μανδρέκας Α.Ε., Green Family AE, Inart, Macpac SA, Manifest, Medbest S.A., Pelopac, Pitenis, Pobuca και Terra Creta. Πλέον το «ΟΠΑΠ Forward» αριθμεί συνολικά 40 επιχειρήσε­ις, μιας και

 ??  ?? Από αριστερά: (Green Family)
Θεόδωρος Πανταλέων, Αντώνης Αμανιός
Από αριστερά: (Green Family) Θεόδωρος Πανταλέων, Αντώνης Αμανιός
 ??  ?? Από αριστερά: Πετρ Ματεγιόφσκ­ι Chief Customer Οfficer ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ διευθύνων σύμβουλος ΟΠΑΠ, Χάρης
Μακρυνιώτη­ς διευθύνων σύμβουλος Endeavor Greece, Σπύρος Φωκάς αντιπρόεδρ­ος Α’ ΟΠΑΠ.
Από αριστερά: Πετρ Ματεγιόφσκ­ι Chief Customer Οfficer ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ διευθύνων σύμβουλος ΟΠΑΠ, Χάρης Μακρυνιώτη­ς διευθύνων σύμβουλος Endeavor Greece, Σπύρος Φωκάς αντιπρόεδρ­ος Α’ ΟΠΑΠ.
 ??  ?? Εκπρόσωποι των 40 εταιρειών που συμμετέχου­ν στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», με τη Διοίκηση του ΟΠΑΠ (Πετρ Ματεγιόφσκ­ι Chief Customer Οfficer, Ντάμιαν Κόουπ διευθύνων σύμβουλος, Σπύρος Φωκάς αντιπρόεδρ­ος Α’).
Εκπρόσωποι των 40 εταιρειών που συμμετέχου­ν στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», με τη Διοίκηση του ΟΠΑΠ (Πετρ Ματεγιόφσκ­ι Chief Customer Οfficer, Ντάμιαν Κόουπ διευθύνων σύμβουλος, Σπύρος Φωκάς αντιπρόεδρ­ος Α’).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece