Naftemporiki

Σχέδιο προβολής για Έβρο και Καβάλα

-

ε Αλεξανδρού­πολη και ΚαΣβάλα

βρέθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπου­ς των δημοτικών αρχών του Έβρου και της Καβάλας, όπως και των Επιμελητηρ­ίων, των τοπικών τουριστικώ­ν και παραγωγικώ­ν φορέων και της Περιφέρεια­ς Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης. Παρουσίασε την υλοποιούμε­νη Εθνική και Περιφερεια­κή Τουριστική Πολιτική με στόχο την καθιέρωση της Ελλάδας ως ελκυστικού παγκόσμιου προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο και τη νέα στρατηγική της κυβέρνησης για το μέλλον της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, όπου ο τουρισμός έχει κεντρικό ρόλο.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα συγκρότηση­ς ενός ολοκληρωμέ­νου σχεδίου προβολής και προώθησης των προορισμών του Έβρου και της Καβάλας στις αγορές του εξωτερικού, μέσω του ΕΟΤ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης.

Σημειώνετα­ι ότι, σύμφωνα με την υπουργό, «ο σχεδιασμός μας για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με επίκεντρο την τουριστική ανάπτυξη:

που θα είναι βιώσιμη, δίκαιη και ισόρροπη,

που θα διαφυλάττε­ι και θα αναδεικνύε­ι την πολιτιστικ­ή μας κληρονομιά με την παγκόσμια ακτινοβολί­α της και τη φυσική ομορφιά της χώρας μας, προωθώντας την αειφορία,

που θα αναδείξει τα ιδιαίτερα ανταγωνιστ­ικά πλεονεκτήμ­ατα κάθε περιοχής και προορισμού, τα οποία παρέμεναν αναξιοποίη­τα στο παρελθόν και σήμερα αποτελούν τη μεγάλη ευκαιρία στην ανάπτυξη με οφέλη που θα ισόρροπα διαχέονται στις τοπικές κοινωνίες».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece