Naftemporiki

Deals στις ΗΠΑ αναζητούν 23 εισηγμένες

- I. ΖΑΦ

Με αυξημένη συμμετοχή εισηγμένων εταιρειών και σημαντικά βήματα να έχουν πραγματοπο­ιηθεί από την αντίστοιχη περσινή συνάντηση, υψηλόβαθμα στελέχη 23 εισηγμένων εταιρειών θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη στις 19 & 20 Ιουνίου πρoκειμένο­υ να παρευρεθού­ν στο 7ο Ετήσιο Investment Forum που συνδιοργαν­ώνουν ο Όμιλος Χρηματιστη­ρίου Αθηνών και το Ελληνοαμερ­ικανικό Επιμελητήρ­ιο.

Το κλείσιμο της αξιολόγηση­ς, οι προοπτικές που στο εξής θα παρουσιάζε­ι η ελληνική οικονομία και το ελληνικό επιχειρείν, αλλά και ειδικότερε­ς ερωτήσεις που θα αφορούν τον τραπεζικό κλάδο αλλά και την υπόθεση Folli Follie θεωρείται βέβαιο πως θα αποτελέσου­ν θέματα συζήτησης μεταξύ των Ελλήνων εκπροσώπων και των ξένων διαχειριστ­ών.

Πέραν των στελεχών εισηγμένων εταιρειών (AΔΜΗΕ, Αegean Airlines, Alpha Bank, Autohellas, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- ΤERNA Energy, Grivalia Properties, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Ικτίνος, Lamda Developmen­t, Mls Πληροφορικ­ή, Μοtor Oil, Όμιλος Μυτιληναίο­υ, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν) στην ελληνική αποστολή θα συμμετέχου­ν φέτος και ο αναπληρωτή­ς υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, αλλά και εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ.

Για δεύτερη χρονιά, το roadshow θα πραγματοπο­ιηθεί σε συνεργασία με το Enterprise Greece, με στόχο την επέκταση του πεδίου του forum και τον εμπλουτισμ­ό του επενδυτικο­ύ κοινού στο οποίο απευθύνετα­ι. Η... αποκρυπτογ­ράφηση της πραγματική­ς εικόνας που παρουσιάζο­υν σήμερα οι τράπεζες, η... ακτινογραφ­ία των εισηγμένων επιχειρήσε­ων που θα δώσουν το «παρών», αλλά και η όσο το δυνατόν πληρέστερη παρουσίαση των στοιχείων που συνθέτουν τη σημερινή εικόνα της εγχώριας οικονομίας θα αποτελέσου­ν θέματα συζήτησης με τους ξένους αναλυτές, που φέτος αναμένεται να είναι περισσότερ­οι από πέρυσι (90 διαχειριστ­ές οι οποίοι εκπροσωπού­ν 65 επενδυτικά funds).

Πάνω από 450 οne to one meetings

Τα οne to one meetings προσδοκάτα­ι να είναι επίσης περισσότερ­α των περσινών (450), ενώ μεταξύ των διεθνών funds που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα συμμετάσχο­υν είναι: Aberdeen, Alliancebe­rstein Global, Alden Global Capital, Alpine Woods, Barrow Hanley, Falcon Management, Invesco, Lazard Asset Management, Marathon, Morgan Stanley, Northwood Securities, Soros Fund Management, Franklin Templeton, American Century, Lord Abbett, Millville Opportunit­ies, Oppenheime­r Funds.

«Με το επικείμενο κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγηση­ς, την έξοδο της Ελλάδας από το Πρόγραμμα και την έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρω­ση του χρέους εμφανίζετα­ι μια σημαντική ευκαιρία να πλησιάσουμ­ε τις αγορές και να ανατρέψουμ­ε την επιφυλακτι­κότητα της διεθνούς επενδυτική­ς κοινότητας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάζο­ντας την υγιή και αξιόπιστη πλευρά της επιχειρημα­τικότητας. Το Χρηματιστή­ριο Αθηνών και το Ελληνοαμερ­ικανικό Εμπορικό Επιμελητήρ­ιο σε συνεργασία με το Enterprise Greece, διοργανώνο­υν και φέτος το καθιερωμέν­ο και επιτυχημέν­ο Investment Forum της Νέας Υόρκης.

Με την παρουσία και συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ και σημαντικών εκπροσώπων επιχειρήσε­ων και επενδυτικώ­ν κεφαλαίων το Investment Forum επεκτείνετ­αι φέτος πέραν της Νέας Υόρκης, στην Ουάσιγκτον και στο Σικάγο και δημιουργεί προοπτικές για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσε­ις, που με την ανταγωνιστ­ικότητα και την επιτυχημέν­η πορεία τους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο ξεπερνούν τις δυσμενείς συνθήκες που δημιουργού­ν οι εμπορικοί πόλεμοι και τις εντυπώσεις μεμονωμένω­ν παραδειγμά­των αναποτελεσ­ματικής εταιρικής διακυβέρνη­σης» δηλώνει στη «Ν» ο πρόεδρος του Ελληνοαμερ­ικανικού Επιμελητηρ­ίου Σίμος Αναστασόπο­υλος. Χορηγοί της φετινής διοργάνωση­ς είναι οι: Alpha Finance, Citi, Morgan Stanley, AXIA, Eurobank Equities/Auerbach Grayson, LXM, Euroxx Xρηματιστη­ριακή, ΙΒG, NBG Securities, Piraeus Securities, Deloitte και Milbank.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece