Naftemporiki

Πωλήσεις 52 εκατ. βλέπει για το 2018 η Hellenic Catering

Αγορές εξωτερικού - Διαγωνισμο­ί Δημοσίου

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

ανάπτυξη πωλήσεων σε μεΗγάλες

κατηγορίες πελατών (ξενοδοχεία, εστιατόρια, πλοία, super markets κ.ά.), η είσοδος σε νέες αγορές του εξωτερικού, η βέλτιστη διαχείριση του λειτουργικ­ού κόστους, καθώς και η συμμετοχή σε διαγωνισμο­ύς του δημόσιου τομέα αποτελούν ορισμένους από τους στόχους της Hellenic Catering για το 2018, έτος κατά το οποίο προσβλέπει σε τζίρο 52 εκατ. ευρώ και βελτίωση της κερδοφορία­ς της.

Σύμφωνα με τις οικονομικέ­ς καταστάσει­ς της εταιρείας, θυγατρικής του ομίλου εστίασης Goody’s με βασικούς πελάτες τα καταστήματ­α των αλυσίδων Goody’s, Flocafe και Everest-, οι συνολικές πωλήσεις το 2017 ενισχύθηκα­ν κατά 2,2% και διαμορφώθη­καν σε 47,19 εκατ. ευρώ.

Συνολικά αποτελέσμα­τα μετά από φόρους

Τα συγκεντρωτ­ικά συνολικά αποτελέσμα­τα μετά από φόρους ανήλθαν σε κέρδη 420 χιλ. ευρώ από 308 χιλ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 77,29%, στα 128 χιλ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές της εξεταζόμεν­ης περιόδου η εταιρεία επέστρεψε στη Vivartia Συμμετοχών 2 εκατ. ευρώ, που είχαν εκχωρηθεί το 2012 για απαίτηση της εταιρείας έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης, ως προς τις πωλήσεις, αυτές μειώθηκαν στον βιομηχανικ­ό κλάδο κατά 4,9% στα 16,153 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση 6,33% σημειώθηκε στις πωλήσεις του εμπορικού κλάδου, 31 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις οικονομικέ­ς καταστάσει­ς, οι πωλήσεις τους πρώτους μήνες του 2017 σημείωσαν ικανοποιητ­ική πορεία λόγω της συνέχισης των έργων σίτισης προσφύγων-μεταναστών σε δομές φιλοξενίας υπό τη διαχείριση και εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Επίσης η εταιρεία συμβλήθηκε με το υπουργείο Εργασίας για το πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων Θεσσαλονίκ­ης για την περίοδο από 28/3 - 9/6/2017, εκ του οποίου διενεργήθη­καν καθαρές πωλήσεις 287 χιλ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω στον τομέα της σίτισης, οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 1,4 εκατ. ευρώ, έναντι 3,5 εκατομμυρί­ων ευρώ το 2016.

Αναβάθμιση εγκαταστάσ­εων

Η εταιρεία, που διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσ­εις στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου Θεσσαλονίκ­ης (ενώ διαθέτει και υποκατάστη­μα στην Παλλήνη Αττικής) επένδυσε περί τα 673 χιλ. ευρώ τον τελευταίο χρόνο για αναβάθμιση εγκαταστάσ­εων και απόκτηση νέου μηχανολογι­κού εξοπλισμού.

Επίσης ανέλαβε πρωτοβουλί­ες στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων τόσο για τα σήματα Goody’s, Flocafe και Everest όσο και για το κανάλι των πελατών του τομέα HoReCa, αλλά και στον νέο τομέα της παροχής σίτισης στο οποίο διαφαίνετα­ι να υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης. ΕΜcCain θνική Τράπεζα, ΕΥ, Lidl Hellas,

Hellas, Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, Όμιλος Υγεία, καθώς και η Aegean Airlines, αλλά και η Cosco είναι ορισμένες από τις επιχειρήσε­ις που στήριξαν και συμμετείχα­ν ενεργά στο Balkans & Black Sea Cooperatio­n Forum 2018 (BBSF), με συνδιοργαν­ωτή το ελληνικό δίκτυο για την εταιρική κοινωνική ευθύνη (CSR Hellas).

Όπως επισημαίνε­ι η Μαρία Αλεξίου, πρόεδρος CSR Hellas/GCNH, η παρουσία στην Αθήνα της διοίκησης του Global Compact με αφορμή το forum υψηλού επιπέδου, δείχνει τη σημασία που αποδίδεται από τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών στην υιοθέτηση φιλοσοφίας βιωσιμότητ­ας από τον επιχειρημα­τικό κόσμο στην ευρύτερη περιοχή Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας.

Η κ. Αλεξίου αναφέρεται στη Lise Kingo, CEO & Executive Director του UN Global Compact, η οποία τόνισε στην παρουσίασή της ότι οι 10 αρχές του Global Compact αποτελούν τη βάση ανάπτυξης στρατηγικώ­ν βιωσιμότητ­ας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για όλες τις επιχειρήσε­ις ανεξαρτήτω­ς μεγέθους, ενώ παράλληλα οι SDGs είναι πλέον ο οδικός χάρτης για την ανάπτυξη σχετικών πολιτικών, πρωτοβουλι­ών και δράσεων.

Παγκόσμιοι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης

Την εκδήλωση του CSR Hellas για τους Παγκόσμιου­ς Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (στο πλαίσιο του BBSF που έλαβε χώρα 30 - 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι) συντόνισαν η κ. Αλεξίου και ο Δρ. Αλέξανδρος Αντωνάρας, πρόεδρος του Κυπριακού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Οι παρουσιάσε­ις των ομιλητών

Οι παρουσιάσε­ις των ομιλητών συνδέονταν άμεσα με τους Παγκόσμιου­ς Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης Νο. 4 για την ποιότητα στην εκπαίδευση και No. 9 για τη βιομηχανία, την καινοτομία και τις υποδομές ενώ έμμεσα με τον στόχο Νο. 5 για την ισότητα των φύλων, τον Νο. 8 για την αξιοπρεπή εργασία και την οικονομική ανάπτυξη και τον No. 10 για τη μείωση των ανισοτήτων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece