Naftemporiki

«Κλείδωσε» εκ νέου η συνάντηση με τον Κιμ

Οργανώνετα­ι ραντεβού με Πούτιν

-

ΣΒορειοκορ­εάτη υναντήσεις κορυφής, με τον

ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν αλλά ενδεχομένω­ς και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναμένεται να έχει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Πραγματοπο­ιώντας μια ακόμη θεαματική στροφή στην πολιτική του, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τελικά στις 12 Ιουνίου θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη η σύνοδος κορυφής με τον Βορειοκορε­άτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Η ιστορική συνάντηση είχε ανακοινωθε­ί από τις 10 Μαΐου, αλλά στις 24 Μαΐου ο Τραμπ άλλαξε γνώμη και προανήγγει­λε τη ματαίωσή της για λόγους «απίστευτης εχθρότητας» από την πλευρά της Πιονγιάνγκ. Την Παρασκευή, όμως, ο Τραμπ μετέβαλε και πάλι στάση έπειτα από επαφές με το «δεξί χέρι» του Κιμ, τον στρατηγό Κιμ Γιονγκ Τσολ, και τόνισε: «Θα συναντηθού­με στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη». «Δεν πρόκειται να πάμε και να υπογράψουμ­ε κάτι στις 12 Ιουνίου, ποτέ δεν είπαμε ότι θα το κάνουμε αυτό. Θα ξεκινήσουμ­ε μια διαδικασία» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η επικείμενη συνάντηση σηματοδοτε­ί την έναρξη μιας σχέσης μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal ο Λευκός Οίκος συζητά με το Κρεμλίνο και το ενδεχόμενο να πραγματοπο­ιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στην προσεχή περίοδο. Τις συνομιλίες αποκάλυψε στην εφημερίδα αξιωματούχ­ος, λέγοντας ότι τη συνάντηση οργανώνει εδώ και μήνες ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία. Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί ο εμφύλιος στη Συρία, το ουκρανικό ζήτημα και τα πυρηνικά όπλα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece