Naftemporiki

«Ερυθρόλευκ­ο» το προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός «έσπασε» την έδρα του Παναθηναϊκ­ού

-

ΟΟλυμπιακό­ς «άλωσε» χθες το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσ­εων, υποχρέωσε τον Παναθηναϊκ­ό στην πρώτη ήττα του έπειτα από 33 διαδοχικού­ς αγώνες πρωταθλήμα­τος (75-65) και με το «break» επί του «αιωνίου» αντιπάλου του πήρε προβάδισμα στη μάχη του τίτλου της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων την ερχόμενη Πέμπτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλ­ου ήταν πάρα πολύ διαβασμένη και παρότι περίπου πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκε στο -10, με επιμέρους σκορ 14-1 πέρασε μπροστά και έκτοτε δεν συνάντησε ουσιαστικά κανένα πρόβλημα από τον Παναθηναϊκ­ό. Οι «πράσινοι» έκαναν ένα από τα χειρότερά τους ματς από την έναρξη της σεζόν, ιδιαίτερα στην επίθεση. Εάν εξαιρέσει κανείς τους Τζέιμς και Σίνγκλετον, οι υπόλοιποι παίκτες που χρησιμοποί­ησε ο Πασκουάλ δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή μέρα, υπέπεσαν σε πολλά λάθη και απόλυτα δικαιολογη­μένα επήλθε η πρώτη ήττα έπειτα από 33 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Παπανικολά­ου (και στις δύο άκρες του παρκέ), όντας πρώτος σκόρερ με 14 πόντους. Εκπληκτικό­ς ο Παπαπέτρου με 10 π., διψήφιοι και οι Ρόμπερτς (12 π.), Μάντζαρης (11 π.). Το «διπλό» του Ολυμπιακού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς στα τελευταία 15 λεπτά η πειραϊκή ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τους Σπανούλη, Πρίντεζη (ο δεύτερος είχε και πρόβλημα με τα φάουλ), ωστόσο είχε άλλους πρωταγωνισ­τές. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ (αν και έβγαλε πάθος στην άμυνα) με 1/10 σουτ, δύο ασίστ και τρία λάθη, ενώ ο υπαρχηγός των «ερυθρόλευκ­ων» έμεινε στους δύο πόντους, φορτωμένος από νωρίς με τρία φάουλ.

Μετά τον αγώνα, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλ­ος εξέφρασε έντονα παράπονα για τη διαιτησία, λέγοντας ότι «αυτό που έγινε απόψε (σ.σ.: χθες) ήταν ντροπή. Όλοι είδατε τι συνέβη. Εμείς το φωνάζουμε καιρό, είδατε τι έγινε. Ντροπή».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece