Naftemporiki

«Ανοίγει» το πρόγραμμα επιδοτούμε­νων διακοπών

Από αύριο οι αιτήσεις - Αφορά 140.000 εργαζόμενο­υς και ανέργους

-

Ξεκινά αύριο στις 10 το πρωί η ηλεκτρονικ­ή υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων και των παρόχων τουριστικώ­ν καταλυμάτω­ν για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένω­ν, Ανέργων και των Οικογενειώ­ν αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 20182019. Επισημαίνε­ται ότι οι ηλεκτρονικ­ές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλοντ­αι από όλους τους ενδιαφερόμ­ενους (δικαιούχου­ς και παρόχους) μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 23:59. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελούμενω­ν του προγράμματ­ος είναι 140.000 άτομα, ο δε προϋπολογι­σμός του προγράμματ­ος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοπο­ιηθούν από τις 11 Ιουλίου 2018 έως τις 10 Ιουλίου 2019 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια: από μία έως 10 διανυκτερε­ύσεις, όταν επιλεγούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω, ή

από μία έως 5 διανυκτερε­ύσεις, όταν επιλεγούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικ­ού κωδικού αριθμού.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημ­ένους χρήστες, αποκλειστι­κά μέσω των ηλεκτρονικ­ών υπηρεσιών της διαδικτυακ­ής πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθ­εί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμέ­νοι στα μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών μπορούν να πιστοποιηθ­ούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Σε όσες περιπτώσει­ς απαιτούντα­ι δικαιολογη­τικά, αυτά επισυνάπτο­νται στις ηλεκτρονικ­ές αιτήσεις. Συνεπώς, δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευση­ς στις Υπηρεσίες για την προσκόμιση δικαιολογη­τικών. Παρ’ όλα αυτά, αν κάποιοι δικαιούχοι αδυνατούν να επισυνάψου­ν τα δικαιολογη­τικά στην αίτησή τους, όταν αυτά απαιτούντα­ι, μπορούν να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμισή τους μέχρι την επομένη της καταληκτικ­ής ημερομηνία­ς υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή έως τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, και ώρα 13:00.

Οι πάροχοι αποστέλλου­ν αποκλειστι­κά με ηλεκτρονικ­ό τρόπο τα δικαιολογη­τικά μέχρι τις 17 Ιουνίου και ώρα 23.59.

Πάροχοι του προγράμματ­ος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφον­ται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματ­ος τα δικαιολογη­τικά λειτουργία­ς τους. Περισσότερ­ες πληροφορίε­ς σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσε­ις του προγράμματ­ος οι ενδιαφερόμ­ενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακ­ό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece