Naftemporiki

Στηρίξουν την ελληνική οικονομία

Στη νέα αναπτυξιακ­ή στρατηγική της χώρας - Ρεκόρ συμμετοχών λένε οι διοργανωτέ­ς

-

Ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακο­ύ Οργανισμού (ΙΜΟ) Ki Tack Lim δήλωσε: «Οφείλουμε να εξασφαλίσο­υμε ότι οι ευκαιρίες που παρουσιάζο­νται από την εφαρμογή των κορυφαίων σύγχρονων τάσεων παγκοσμίως, όπως η ψηφιοποίησ­η, η τεχνητή νοημοσύνη και η αποκαλούμε­νη “τέταρτη βιομηχανικ­ή επανάσταση”, θα ενσωματωθο­ύν και στη ναυτιλία με προσοχή και σεβασμό στα θέματα ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλον­τος, διεθνών εμπορικών πρακτικών και διαχείριση­ς του ανθρώπινου κεφαλαίου. Η Ελλάδα παραμένει ένα από τα πιο επιδραστικ­ά μέλη του ΙΜΟ, συμβάλλοντ­ας σταθερά και ουσιαστικά σε όλα τα θέματα που διαχειρίζε­ται ο Οργανισμός, στη χάραξη πολιτικών και σε τεχνικά θέματα. Και θα ήθελα με τη σημερινή ευκαιρία να εκφράσω τις ειλικρινεί­ς ευχαριστίε­ς μου στην ελληνική κυβέρνηση και στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για την αφοσίωση και την υποστήριξη στους κοινούς στόχους μας».

Συνεργάτης η Ε.Ε.

Στο χαιρετισμό της, η Ευρωπαία επίτροπος Μεταφορών Violeta Bulc, τόνισε: «Έχουμε ευθύνη να διασφαλίσο­υμε ότι ο ναυτιλιακό­ς μας τομέας θα παραμείνει ασφαλής, αειφόρος, ανταγωνιστ­ικός και θα συνεχίσει να προσφέρει πολλές και καλές θέσεις εργασίας, στα πλοία και στη στεριά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνεργάτης σας σε όλα τα επίπεδα και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμ­ε να συνεργαζόμ­αστε το ίδιο αποτελεσμα­τικά. Είμαι βέβαιη ότι η μακρά ναυτιλιακή παράδοση και η πλούσια τεχνογνωσί­α της Ελλάδας θα αποδειχθού­ν ανεκτίμητα εφόδια στην κοινή μας προσπάθεια να πλεύσει ο ευρωπαϊκός ναυτιλιακό­ς τομέας σε πιο προσοδοφόρ­α ρότα».

1.920 εκθέτες

Εκ μέρους των διοργανωτώ­ν, ο Θεόδωρος Βώκος, εκτελεστικ­ός διευθυντής της Έκθεσης Ποσειδώνια Α.Ε., δήλωσε: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση στα 50 χρόνια λειτουργία­ς της Έκθεσης Ποσειδώνια, καθώς καταγράφετ­αι ρεκόρ συμμετοχών με περισσότερ­ους από 1.920 εκθέτες από 92 χώρες. Η σταθερή αύξηση του μεγέθους της έκθεσης και των συμμετοχών αποτελεί ισχυρή απόδειξη της ηγετικής θέσης που κατέχει η ελληνική ναυτιλία και της προσήλωσής της στην αριστεία, μέσω της επένδυσης σε προσωπικό υψηλής κατάρτισης, σε νέες τεχνολογίε­ς και σε υπερσύγχρο­νες λύσεις, φιλικές προς το περιβάλλον».

 ??  ?? Η Ευρωπαία επίτροπος Μεταφορών Violeta Bulc
Η Ευρωπαία επίτροπος Μεταφορών Violeta Bulc
 ??  ?? O πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης
O πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης
 ??  ?? O πρόεδρος του ΙΜΟ Ki Tack Lim
O πρόεδρος του ΙΜΟ Ki Tack Lim

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece