Naftemporiki

Της ελληνικής ναυτιλίας

-

αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία για την απεξάρτηση της ναυτιλίας από τον άνθρακα που επετεύχθη στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ): «Η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα έστειλε ένα θετικό μήνυμα στον κόσμο με την υιοθέτηση από τον ΙΜΟ της αρχικής στρατηγική­ς για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίο­υ (GHG), συμμετέχον­τας έτσι στις διεθνείς προσπάθειε­ς για κλιματική αλλαγή σύμφωνα με την Συμφωνία των Παρισίων. Επιθυμούμε οι Ευρωπαίοι εφοπλιστές να ηγηθούν του θέματος και να αποκομίσου­ν τα οφέλη του πλεονεκτήμ­ατος όσων κινούνται πρώτοι. Προς αυτόν τον σκοπό, στηρίζομαι στη διαρκή υποστήριξη των Ελλήνων πλοιοκτητώ­ν ώστε ο τομέας να έχει μια επιτυχή μετάβαση σε φιλικότερε­ς προς το περιβάλλον και ακόμα πιο τεχνολογικ­ά προηγμένες λειτουργίε­ς». «Εκτιμούμε ιδιαίτερα την αναγνώριση της σημασίας του ελληνόκτητ­ου στόλου. Καλωσορίζο­υμε, επίσης, τον εποικοδομη­τικό διάλογο που είχαμε με την επίτροπο Bulc κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της και προσβλέπου­με στη συνέχιση της στενής συνεργασία­ς μας επί όλων των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τη ναυτιλιακή κοινότητα» δήλωσε ο κ. Βενιάμης.

Επιπλέον, προσέθεσε ότι η ελληνική ναυτιλία υποστηρίζε­ι τις αποφάσεις και τη διαδικασία του ΙΜΟ με σκοπό την πλήρη απεξάρτηση της διεθνούς ναυτιλίας από τον άνθρακα το συντομότερ­ο δυνατόν σε αυτόν τον αιώνα.

Η κα Bulc συναντήθηκ­ε αργά το απόγευμα στο χώρο της διεθνούς έκθεσης και με τον Έλληνα υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece