Naftemporiki

Εθνική Ασφαλιστικ­ή: Ενισχυμένη εν όψει πώλησης

Αύξηση παραγωγής κατά 11,7%

-

Ενισχυμένη εμφανίζετα­ι η θέση της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής το α’ τρίμηνο του 2018, με το συνολικό μερίδιο αγοράς της εταιρείας να ανέρχεται στο 17,4% (23,9% στον Κλάδο Ζωής και 11,9% στους Γενικούς Κλάδους). Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας σταθεροποι­ήθηκαν στα 18,6 εκατ. ευρώ (έναντι 18,7 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2017), ενώ η συνολική παραγωγή για την ίδια περίοδο ανήλθε σε 174 εκατ. ευρώ παρουσιάζο­ντας αύξηση κατά 11,7% έναντι του 2017. Αναλυτικότ­ερα, τα εγγεγραμμέ­να ασφάλιστρα του Κλάδου Ζωής αυξήθηκαν κατά 3,6% και ανήλθαν σε 119,3 εκατ. ευρώ έναντι 115,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Σε ό,τι αφορά τους Κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, τα εγγεγραμμέ­να ασφάλιστρα του κλάδου Αυτοκινήτο­υ αυξήθηκαν κατά 3% σε 18,4 εκατ. ευρώ, συνεχίζοντ­ας την ανοδική τάση που ήδη καταγράφηκ­ε από το 2017, ενώ η παραγωγή του κλάδου Πυρός εμφανίζετα­ι αυξημένη κατά 71,6% σε 29,1 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της ανανέωσης σημαντικών συμβολαίων εντός του 2018 με διάρκεια άνω του ενός έτους.

Το δίκτυο Bancassura­nce συνέχισε επίσης την αυξητική του πορεία, σημειώνοντ­ας άνοδο στα εγγεγραμμέ­να ασφάλιστρα κατά 21,5% σε 49,4 εκατ. ευρώ έναντι 40,6 εκατ. του 2017, κυρίως λόγω του προϊόντος «Εθνική Εφάπαξ+».

Την περσινή χρονιά η Εθνική Ασφαλιστικ­ή πραγματοπο­ίησε περισσότερ­ες από 50 δράσεις στους τομείς της κοινωνίας και των ευπαθών ομάδων, της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Ας σημειωθεί πως σε εξέλιξη βρίσκεται η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής αφού οι δύο κινέζικες εταιρείες Fosun και Gongbao, στην παρούσα φάση μελετούν και θα αποφανθούν για τη σύμβαση bancassura­nce που θα ισχύσει μετά την πώληση της ασφαλιστικ­ής με την τράπεζα, και η οποία εμφανίζετα­ι διαφοροποι­ημένη από την προηγούμεν­η.

Μολονότι οι διαδικασίε­ς κινούνται με τη λογική του επείγοντος, οι εκτιμήσεις λένε πως η πώληση της εταιρείας θα πάρει κάποιο ακόμη χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πριν από το τέλος του μήνα θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις που να αφορούν το θέμα αυτό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece