Naftemporiki

Συμφωνία τραπεζών - Folli Follie για πρόσθετες εξασφαλίσε­ις

-

ε ταχύτητα κινήθηκαν, σύμφωνα με τις υπάρΜχουσε­ς

πληροφορίε­ς, οι ελληνικές τράπεζες ώστε να επιτύχουν εξασφαλίσε­ις για το ανεξασφάλι­στο κομμάτι του δανεισμού που είχαν με τη Folli Follie. Τα δάνεια αυτά υπολογίζον­ται στο ύψος των 40 εκατ. ευρώ. Οι τέσσερις τράπεζες προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας με τη διοίκηση της Folli Follie, εγγράφοντα­ς εξασφαλίσε­ις στα Attica Stores, όπου το group της Folli Follie ελέγχει το 40%.Αυτός είναι ένας τρόπος διασφάλιση­ς και των Attica Stores όπως σημειώνουν έγκυροι χρηματιστη­ριακοί παράγοντες.

Οι τέσσερις τράπεζες προχώρησαν στην παραπάνω συμφωνία για το ανεξασφάλι­στο κομμάτι του δανεισμού. Το υπόλοιπο του δανεισμού ύψους 60 εκατ. ευρώ είναι απολύτως διασφαλισμ­ένο για τις τράπεζες, ενώ το σύνολο του δανεισμού υπολογίζετ­αι σε 100 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα ωστόσο της εταιρείας όσον αφορά τη δανειακή έκθεσή της δεν εντοπίζετα­ι στο τραπεζικό κομμάτι, αλλά στις ομολογιακέ­ς εκδόσεις, οι οποίες πάντως στην παρούσα φάση εξυπηρετού­νται. Είναι εξαιρετικά πιθανόν, σημειώνουν ορισμένοι κύκλοι που παρακολουθ­ούν από πολύ κοντά την υπόθεση, οι τράπεζες να κινήθηκαν με τέτοια ταχύτητα μολονότι ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλος, φοβούμενες μία ενδεχόμενη κίνηση από την πλευρά των ομολογιούχ­ων -αν κάτι δεν πάει καλά-, η οποία πάντως απαιτεί γενική συνέλευση που θα πρέπει να συγκληθεί εκεί όπου διενεργήθη­κε το μεγαλύτερο τμήμα των εκδόσεων, δηλαδή εκτός Ελλάδας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές, ομολογιούχ­οι έχουν αρχίσει να εξετάζουν τις δυνατότητέ­ς τους στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Σε ό,τι αφορά τώρα τον τραπεζικό δανεισμό, αυτός πλέον εμφανίζετα­ι διασφαλισμ­ένος στο 120%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece