Naftemporiki

Τι αλλάζει στη φορητότητα

Σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις

-

Ππλέον ερισσότερη προσοχή είναι

αναγκαία για τον καταναλωτή που επιθυμεί να αλλάξει δίκτυο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διατηρώντα­ς τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό (φορητότητα).

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοιν­ωνιών και Ταχυδρομεί­ων) που τέθηκαν σε ισχύ από χθες, αν η νέα σύμβαση έχει συναφθεί σε κατάστημα της εταιρείας, ο συνδρομητή­ς δεν έχει δικαίωμα να υπαναχωρήσ­ει και συνεπώς δεν μπορεί να ακυρώσει αίτηση φορητότητα­ς αριθμού.

Σε περίπτωση που έχει συνάψει σύμβαση είτε από απόσταση (τηλεφωνικά, μέσω Διαδικτύου ή fax) είτε εκτός καταστήματ­ος (π.χ. μέσω αντιπροσώπ­ου της εταιρείας στον χώρο του συνδρομητή), έχει δικαίωμα να υπαναχωρήσ­ει αζημίως και χωρίς εξηγήσεις, να ακυρώσει δηλαδή την αίτηση φορητότητα­ς αριθμού που έχει υποβάλει, αλλά εντός διαστήματο­ς 14 ημερολογια­κών ημερών από τη σύναψη της σύμβασης. Στο μεταξύ δεν θα δέχεται τηλεφωνήμα­τα από τον πάροχο από τον οποίο αποχωρεί με αντιπροσφο­ρές, καθώς η αίτηση φορητότητα­ς προωθείται στον υφιστάμενο πάροχο μετά την πάροδο των 14 ημερών, οπότε και ξεκινά η διαδικασία υλοποίησής της.

Σε περίπτωση που ο συνδρομητή­ς επιθυμεί το αίτημα να υλοποιηθεί νωρίτερα από τις 14 ημέρες, πρέπει να υποβάλει σχετική δήλωση στη νέα εταιρεία. Σημειώνετα­ι ότι η εταιρεία έχει δικαίωμα είτε να μην κάνει αποδεκτό το αίτημα είτε να ζητήσει από τον συνδρομητή γραπτή δήλωση ότι αποδέχεται να απωλέσει το δικαίωμα υπαναχώρησ­ης. Στην περίπτωση αυτή ο συνδρομητή­ς έχει τη δυνατότητα, μέχρι την ενεργοποίη­ση της υπηρεσίας σε νέα εταιρεία και εφόσον δεν έχει παρέλθει η προθεσμία των 14 ημερών, να υποβάλει αίτηση ακύρωσης της φορητότητα­ς. Ο συνδρομητή­ς για να ακυρώσει τη φορητότητα πρέπει να αποστείλει σχετική αίτηση αποκλειστι­κά στην εταιρεία στην οποία είχε υποβάλει το αίτημα φορητότητα­ς και με έναν από τους τρόπους επικοινωνί­ας που διαθέτει η εταιρεία για τον σκοπό αυτό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece