Naftemporiki

Ενίσχυση ενεργητικο­ύ στα 6,588 δισ. ευρώ

-

Ηπρόσφερε πρώτη ημέρα του Ιουνίου

χαμόγελα και αισιοδοξία στους επενδυτές που δραστηριοπ­οιούνται σε ελληνικούς τίτλους και τους γέμισε με ελπίδα ότι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριο­ύ δύναται να έχει διαφορετικ­ό πρόσωπο απ’ αυτό του Μαΐου. Το δυναμικό ξέσπασμα του Χ.Α. σε συνδυασμό με την ανοδική κίνηση των διεθνών τίτλων οδήγησαν το ενεργητικό σε σημαντική άνοδο 0,59% και το διαμόρφωσα­ν στα 6,588 δισ. ευρώ. Η κίνηση των μεριδίων είχε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση, καθώς ήταν πτωτική (-0,02%) και οδήγησε σε αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 2,632 δισ. ευρώ.

Το μέσο πρόσημο απόδοσης κυμάνθηκε ανοδικά και σε ισόποσα (σχεδόν) επίπεδα με αυτό του ενεργητικο­ύ, δηλ. περί του 0,56%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ μόνο μία έκλεισε με ζημιές, μία παρέμεινε αμετάβλητη και οι υπόλοιπες 18 σημείωσαν κέρδη. Την υψηλότερη μέση ενίσχυση καθαρών τιμών επέτυχαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 2,71%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 2,37%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 1,11% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 0,92%.

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, αλλά η συναλλακτι­κή αξία κυμάνθηκε από μέτρια προς χαμηλά επίπεδα. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζ­εται ως μικτή προς αρνητική. Το πτωτικό ισοζύγιο, ουσιαστικά, οφείλεται στις εκροές στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,334 εκατ. ευρώ και στα συγγενή Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 1,208 εκατ. ευρώ. Σε μερίδιο αγοράς έναντι του ενεργητικο­ύ τα Funds of Funds Μικτά διατηρούν την 4η θέση έναντι της 5ης των Ομολογιακώ­ν Α/Κ Ελλάδας, που τα ξεπέρασαν εντός του προηγούμεν­ου μήνα. Τα Μικτά Α/Κ εξακολουθο­ύν να ηγούνται σε μερίδιο αγοράς με 20,42% και ακολουθούν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 12,45% και τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 11,99%. Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece