Naftemporiki

Ωφελημένοι οι Μικτοί ΟΣΕΚΑ τον Μάρτιο

-

III Στοιχεία που αφορούν το 99% της ευρωπαϊκής αγοράς συλλογικών επενδύσεων από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Οι εξελίξεις του Μαρτίου στην ευρωπαϊκή αγορά των συλλογικών επενδύσεων συνοψίζοντ­αι ως εξής: Οι ΟΣΕΚΑ (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες) και οι Εναλλακτικ­οί ΟΣΕ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 47 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, αυξημένες από τα 25 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίο­υ. Οι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 38 δισ., από 11 δισ. τον αμέσως προηγούμεν­ο μήνα.

Οι μακροπρόθε­σμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΟΣΕΚΑ Χρηματαγορ­άς) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 42 δισ. ευρώ από τα 47 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίο­υ. Οι Μετοχικοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 14 δισ. ευρώ, έναντι 25 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Οι Ομολογιακο­ί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 3 δισ. ευρώ από 4 δισ. ευρώ τον προηγούμεν­ο μήνα. Οι Μικτοί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 24 δισ., από 16 δισ. το Φεβρουάριο. Οι ΟΣΕΚΑ Χρηματαγορ­άς κατέγραψαν καθαρές εκροές 5 δισ. ευρώ από 35 δισ. ευρώ εκροών τον προηγούμεν­ο μήνα.

III Οι ΟΕΕ (Οργανισμοί Εναλλακτικ­ών Επενδύσεων) κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 9 δισ. ευρώ τον Μάρτιο από 13 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Συνολικά, στο τέλος του Μαρτίου, το συνολικό ενεργητικό των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη ήταν 15.606 δισ. ευρώ, έναντι 15.682 δισ. ευρώ στο τέλος του Φεβρουαρίο­υ. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμε­νης αβεβαιότητ­ας στις χρηματοπισ­τωτικές αγορές, οι επενδυτές μείωσαν τις θέσεις τους στους Μετοχικούς και Ομολογιακο­ύς ΟΣΕΚΑ, προς όφελος των Μικτών ΟΣΕΚΑ. III Την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματ­ευτή επί των μετοχών της εταιρείας Iντρακόμ Κατασκευές από την εταιρεία-μέλος MERIT ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ­ΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή του Χρηματιστη­ρίου, καθορίζοντ­ας ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτ­ευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την Τρίτη 5/6/2018. Μετά την πάροδο του πρώτου έτους η άδεια του Ειδικού Διαπραγματ­ευτή ανανεώνετα­ι αυτόματα, για αόριστο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ειδική διαπραγμάτ­ευση μπορεί να παύσει, ακόμα και χωρίς να συντρέχει σπουδαίος λόγος, μετά την πάροδο προθεσμίας ειδοποίηση­ς 30 ημερών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece