Naftemporiki

Έντονη πολιτική «κόντρα» έφεραν τα φαινόμενα βίας

Καταλογίζε­ι προσωπικές ευθύνες στον Αλ. Τσίπρα

-

Προσωπικές ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για φαινόμενα βίας, όπως η επίθεση με μολότοφ στη Θεσσαλονίκ­η κατά ανδρών των ΜΑΤ, καταλόγισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντ­ας τον ότι «ανέχεται» τη δράση των αναρχικών. Νέα βίαιη εισβολή ομάδας αντιεξουσι­αστών στο υπουργείο Ανάπτυξης με συνθήματα υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύε­ται ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργ­ός των φόρων και του ψέματος αλλά και ο πρωθυπουργ­ός της βίας και της ανομίας» κατήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης στον απόηχο της επίθεσης με μολότοφ στη Θεσσαλονίκ­η και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανέχεται προκλητικά τη δράση αναρχικών «παρακρατικ­ών» ομάδων. «Ούτε τις διώκει, ειδικά όταν πρόκειται για τις φιλικές της “συλλογικότ­ητες” και τους κάθε λογής Ρουβίκωνες» κατηγόρησε την κυβέρνηση στο ίδιο πνεύμα ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης και της καταλόγισε ότι «έχει παραδώσει ολόκληρες γειτονιές σε συμμορίες, έχει αφήσει τα πανεπιστήμ­ιά μας να μετατραπού­ν σε γιάφκες και ορμητήρια παραβατικώ­ν ομάδων στο όνομα δήθεν της προστασίας του ασύλου».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η «δολοφονική επίθεση» που δέχθηκαν οι άνδρες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκ­η αποτελεί τη «σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι». Αποκάλυψε δε ότι ο ίδιος μίλησε χθες με τον επικεφαλής των ΜΑΤ και όχι μόνο του εξέφρασε τη συμπαράστα­σή του αλλά τον διαβεβαίωσ­ε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προστατεύσ­ει και θα στηρίξει την αστυνομία και «θα την αφήσει επιτέλους να κάνει τη δουλειά της». «Η ασφάλεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δημοκρατικ­ό δικαίωμα όλων των Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον προσωπικά υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν. Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες: Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστή­σω τη νομιμότητα στη χώρα. Ώστε να φέρουμε ξανά την ηρεμία στην καθημερινό­τητα και την αισιοδοξία σε κάθε Έλληνα πολίτη» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

«Καθημερινέ­ς οι επιτυχίες»

Στον κ. Μητσοτάκη απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντ­ας ότι οι καθημερινέ­ς επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. στην πάταξη της εγκληματικ­ότητας «στερούν από τον κ. Μητσοτάκη κάθε επιχείρημα περί δήθεν μη αντιμετώπι­σης της ανομίας - κοινωνικό όρο που ο ίδιος επιμένει να επικαλείτα­ι». «Η Ν.Δ. και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης επιλέγουν να καλλιεργού­ν και να εμπορεύοντ­αι μικροπολιτ­ικά τον τρόμο. Τα ίδια έλεγαν καταστροφο­λογώντας τρομολαγνι­κά και για την οικονομία. Και εδώ διαψεύστηκ­αν οικτρά. Οι πολίτες γνωρίζουν, θυμούνται και κρίνουν» κατέληξε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Προκαταρκτ­ική εξέταση

 ??  ?? Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες: Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστή­σω τη νομιμότητα στη χώρα.
Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος της Ν.Δ.
Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες: Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστή­σω τη νομιμότητα στη χώρα. Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος της Ν.Δ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece