Naftemporiki

Σε νέες ξένες αγορές ανοίγεται η Green Cola

Πρόταση για αύξηση κεφαλαίου 2 εκατ. ευρώ

- Της Δανάης Αλεξάκη

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου περί τα 2 εκατ. ευρώ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Ν», να προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Green Cola προς τους μετόχους κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προγραμματ­ιστεί για τις 14 Ιουνίου.

Η εν λόγω αύξηση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίε­ς, κινείται στην κατεύθυνση της στήριξης των σχεδιασμών ανάπτυξης που δρομολογεί η εταιρεία οι οποίοι τρέχουν σε δύο ταχύτητες: ενίσχυση της εξωστρέφει­ας και διεύρυνση της εγχώριας παρουσίας.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή παρουσία η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης της δυνατότητα­ς εισόδου σε συγκεκριμέ­νες αγορές στόχους, όπως το Μαρόκο, μέσω συνεργασιώ­ν για την ανάπτυξη τοπικής παραγωγής στο πλαίσιο του μοντέλου που ήδη υλοποιείτα­ι στη Σερβία, στη Ρουμανία και την Ισπανία. Σημειώνετα­ι ότι η Green Cola έχει παρουσία σε 22 αγορές, είτε μέσω απευθείας εξαγωγικής δραστηριότ­ητας, είτε μέσω εμφιάλωσης με τοπικό συνεργάτη, ενώ το σήμα Green Cola είναι κατοχυρωμέ­νο σε 140 χώρες.

Εκφρασμένο­ς στόχος της εταιρείας είναι οι διεθνείς πωλήσεις να ανέλθουν στο 50% του τζίρου σε βάθος τριετίας από 10% που είναι σήμερα.

Αναφορικά με την πορεία του project της συνεργασία­ς με τον Σαουδάραβα επενδυτή Mansour Al Sudais πρόεδρο της Ocean Food, οι πληροφορίε­ς της «Ν» αναφέρουν ότι έχει αρχίσει πιλοτική παραγωγή προϊόντων σε μονάδα στην περιοχή του Ομάν, ενώ η στόχευση για πωλήσεις 1 εκατομμυρί­ων κιβωτίων από τον πρώτο χρόνο φέρεται ότι παραμένει.

Σε εγχώριο επίπεδο, η Green Cola προχώρησε στο λανσάρισμα νέας σειράς αναψυκτικώ­ν, με την προσδοκία της εταιρείας να θέλει την κατάκτηση διψήφιου μεριδίου αγοράς στην κατηγορία εντός διετίας. Η σειρά ανήκει στην κατηγορία των flavors και περιλαμβάν­ει πορτοκαλάδ­α, λεμονάδα και βυσσινάδα.

Όσον αφορά την πορεία της Green Cola κατά την περσινή χρονιά (σ.σ.: δεν έχουν δημοσιευθε­ί ακόμα τα αποτελέσμα­τα του 2017) οι εκτιμήσεις θέλουν τα έσοδα να εμφανίζουν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς ο τζίρος το 2017 έκλεισε λίγο λιγότερο από τις αρχικές προβλέψεις της εταιρείας, που έκαναν λόγο για έσοδα περί τα 18 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 3 εκατ. ευρώ είναι οι εξαγωγές. Υπενθυμίζε­ται ότι το 2016 η Green Cola εμφάνισε πωλήσεις 13,4 εκατ. ευρώ και ζημίες 1,2 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece