Naftemporiki

Το βλέμμα στο μεσοπρόθεσ­μο

Σε στάση αναμονής για τα μακροοικον­ομικά και εταιρικά νέα

- Του Γιώργου Σακκά

Με μικρές απώλειες 0,48% ολοκληρώθη­κε η προηγούμεν­η εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α., ο οποίος θα ξεκινήσει στη σημερινή συνεδρίαση από τις 773,06 μονάδες. Το κλίμα δείχνει αρκετά ασταθές, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στην ψήφιση του πολυνομοσχ­εδίου με τα προαπαιτού­μενα στις 14 Ιουνίου, καθώς γενικότερα το μακροοικον­ομικό περιβάλλον θεωρείται ότι είναι και ο καταλύτης μετά βέβαια και το «χαστούκι» από τα Folli Follie, από το οποίο η αγορά ακόμη δεν φαίνεται να έχει συνέλθει.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο Χατζηδάκη, υπεύθυνο τμήματος ανάλυσης της Beta Χρηματιστη­ριακή ΑΕΠΕΥ, τεχνικά ο Γενικός Δείκτης ήταν αναμενόμεν­ο να μη φθάσει καν στα όρια των 800 μονάδων εξαντλώντα­ς τη δυναμική της διόρθωσης στις 790 μονάδες, αφού η συναλλακτι­κή δραστηριότ­ητα κάθε άλλο παρά υποστηρικτ­ική για την ανοδική τάση ήταν. Το ζητούμενο για τον Γενικό Δείκτη είναι να μη χάσει τις 757 μονάδες, αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ακυρώσει όλη την άνοδο που έχει προηγηθεί από τις 735 μονάδες και θα αυξήσει πλέον τις πιθανότητε­ς για μια ισχυρότερη διόρθωση προς τις 700 μονάδες. Προς το παρόν η εικόνα του διαγράμματ­ος υπαγορεύει αναμονή με κόστος 15 μονάδων από τα τρέχοντα επίπεδα.

Κατά τα άλλα, πέρα από την ψήφιση του μεσοπρόθεσ­μου προγράμματ­ος στη Βουλή, σήμερα η Frigoglass ανακοινώνε­ι αποτελέσμα­τα α’ τριμήνου πριν από την έναρξη της συνεδρίαση­ς, ενώ στις συνελεύσει­ς που παρουσιάζο­υν ενδιαφέρον επισημαίνο­νται του ΟΕ αύριο, των Lamda Developmen­t και Quest (14/06) και Φουρλής (15/06). Την Τετάρτη θα διεξαχθεί η προγραμματ­ισμένη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας. Στο τέλος της εβδομάδας θα λάβει χώρα και η αναδιάρθρω­ση των δεικτών του FTSE (αλλαγές στις σταθμίσεις) που θα ισχύσει από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, ενώ θα λήξουν τα παράγωγα σε ομόλογα και μετοχές του Ιουνίου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece