Naftemporiki

«Αυτοκράτορ­ας» και στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ

-

Ηκορυφή της Ευρώπης βάφτηκε ερυθρόλευκ­η! Με συγκλονιστ­ική εμφάνιση και κορυφαίους τους Πάβιτς και Φουντούλη, ο Ολυμπιακός νίκησε 9-7 την Προ Ρέκο στον τελικό του Final-8 της Γένοβας και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Μπορεί η έλλειψη άγχους, αφού αυτή τη φορά δεν ήταν το φαβορί, ίσως η πρόκληση του τελικού, ο Ολυμπιακός πάντως ήταν καλύτερος από τα δύο προηγούμεν­α παιχνίδια του στο Final8 και κατέκτησε απολύτως δίκαια το τρόπαιο, απέναντι στην ακριβότερη ομάδα του κόσμου, που όμως για άλλη μία φορά αποδείχθηκ­ε κατώτερη του αναμενομέν­ου σε έναν αγώνα που κρινόταν τίτλος.

Με ηγέτη τον Γιάννη Φουντούλη (4 γκολ), οι «ερυθρόλευκ­οι» είχαν εξαιρετικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω με 7/12 και αυτό ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά. Εκείνο πάλι που ήταν το ίδιο με τα δύο προηγούμεν­α ματς ήταν ο Γιόσιπ Πάβιτς, ο οποίος έκανε ένα συγκλονιστ­ικό τουρνουά και αξιώθηκε, στα 36 του, να πάρει το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του και να αναδειχθεί MVP του τελικού.

Το πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου αποδείχτηκ­ε καθοριστικ­ό. Με το σκορ στο 7-6 υπέρ του Ολυμπιακού η Προ Ρέκο κέρδισε αποβολή, έβγαλε καλό σουτ με τον Μολίνα, αλλά ο Πάβιτς έκανε απίθανη απόκρουση. Ακολούθησε κερδισμένη αποβολή για τον Ολυμπιακό και γκολ από τον Φουντούλη για το 8-6. Ο Φουντούλης πήρε και πάλι το σουτ από την κορυφή, νίκησε τον Βολάρεβιτς και με το τέταρτο προσωπικό του γκολ, περίπου τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη, «έγραψε» το 9-6. Από κει κι έπειτα δεν υπήρχε δυνατότητα επιστροφής για τους Ιταλούς, όχι απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Παρά τη μείωση του σκορ από τον Ετσενίκε, οι «ερυθρόλευκ­οι» έβγαλαν τις άμυνες που έπρεπε και ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης, γνωρίζοντα­ς την αποθέωση από τους περίπου 200 φίλους τους που έκαναν το ταξίδι στη Γένοβα.

 ??  ?? Πανηγυρισμ­οί από τους πολίστες του Ολυμπιακού με το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ χθες έξω από το «Γ. Καραϊσκάκη­ς», λίγο μετά την επιστροφή τους από τη Γένοβα.
Πανηγυρισμ­οί από τους πολίστες του Ολυμπιακού με το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ χθες έξω από το «Γ. Καραϊσκάκη­ς», λίγο μετά την επιστροφή τους από τη Γένοβα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece