Naftemporiki

Πρόστιμα και «λουκέτα» για μη έκδοση αποδείξεων

-

αβράκια» βγάζουν ορι«Λσμένοι

επιτόπιοι φορολογικο­ί έλεγχοι που διενεργούν κλιμάκια εφοριακών υπαλλήλων της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσε­ις που δραστηριοπ­οιούνται σε τουριστικο­ύς προορισμού­ς και σε σημεία υποδοχής και αναχώρησης ταξιδιωτών (αεροδρόμια, λιμάνια, κ.λπ.).

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ελεγκτές της AAΔΕ εντόπισαν οδηγό, με άδεια για απλό ταξί από το 1970, ο οποίος πραγματοπο­ιούσε με τρία πολυτελή μίνι βαν μεταφορές VIPs από το αεροδρόμιο στο Λουτράκι, χρεώνοντας τη διαδρομή με 280 ευρώ, χωρίς να εκδίδει κανένα φορολογικό στοιχείο!

Παράλληλα, από άλλα κλιμάκια διενέργεια­ς επιτόπιων φορολογικώ­ν ελέγχων επιβλήθηκα­ν 48ωρα λουκέτα στις εξής περιπτώσει­ς:

Σε αίθουσα εκδηλώσεων στα Τρίκαλα όπου είχε εκδοθεί τιμολόγιο με ανακριβή στοιχεία αξίας 2.140 ευρώ, ενώ δεν είχε εκδοθεί και τιμολόγιο 2.700 ευρώ για δεξίωση γάμου. Στη Νάξο σε συνεστίαση 70 ατόμων, όπου δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις αξίας 565 ευρώ. Στην Κόρινθο σε πολιτικό μηχανικό, επειδή δεν είχε εκδώσει 22 αποδείξεις αξίας 1.040 ευρώ. Στο Αγρίνιο, σε εστιατόριο όπου δεν είχαν εκδοθεί 7 αποδείξεις συνολικής αξίας 950 ευρώ. Στη Λαμία, σε παιδότοπο, επειδή δεν είχε εκδώσει 9 αποδείξεις συνολικής αξίας 1.244 ευρώ Στη Λαμία, σε επιχείρηση του κλάδου υγείας, όπου διαπιστώθη­κε ότι σε διάστημα 15 μηνών δεν είχαν εκδοθεί 1.800 αποδείξεις, συνολική αξίας 80.000 ευρώ. Στο Ωραιόκαστρ­ο σε «πάρκο δεινοσαύρω­ν», επειδή δεν είχαν εκδοθεί 275 αποδείξεις. Στη Λαμία, σε κέντρο αισθητικής, που δεν είχε εκδώσει 74 αποδείξεις αξίας 2.110 ευρώ. Στη Ναύπακτο, σε κέντρο αισθητικής, το οποίο δεν είχε εκδώσει 143 αποδείξεις συνολικής αξίας 1.665 ευρώ. Στη Χαλκιδική, σε beach bar που δεν είχε εκδώσει 54 αποδείξεις για ξαπλώστρες. Στην Κομοτηνή, σε λογιστή, ο οποίος δεν είχε εκδώσει 61 αποδείξεις αξίας 4.430 ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece