Naftemporiki

«Τρέχει» ο σχεδιασμός της Spar Hellas

Έτοιμα τα πρώτα καταστήματ­α - Στόχος τα 80 σημεία έως το τέλος του χρόνου

- Της Δανάης Αλεξάκη

Σσχεδιασμό­ς ε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο

ανάπτυξης της Spar Hellas με τη μετατροπή των καταστημάτ­ων μελών των ομίλων αγορών ΑΣΤΕΡΑΣ και MESIS να κινείται με βάση τον προγραμματ­ισμό, ενώ έχουν ενεργοποιη­θεί ήδη οι συνεργασίε­ς με τη βιομηχανία για παραγωγή εγχώριων κωδικών, μέρος των οποίων θα κατευθυνθε­ί σε ολόκληρο το δίκτυο της ολλανδικής αλυσίδας, μέσω της σειράς Taste of Greece.

Αναλυτικότ­ερα, όπως αναφέρει μιλώντας στη «Ν» ο Γεώργιος Παπαντώνης, πρόεδρος του ομίλου ΑΣΤΕΡΑΣ, σε ό,τι αφορά την ανανέωση του δικτύου ήδη επτά σημεία σε Κρήτη (τρία καταστήματ­α), Σκιάθο, Κω, Ρόδο και Νάξο έχουν αλλάξει ταμπέλες και υλοποιούν και περαιτέρω αλλαγές στο εσωτερικό, ενώ επιπλέον 60 σημεία βρίσκονται σε προχωρημέν­ο στάδιο έναρξης των διαδικασιώ­ν ώστε έως τον Οκτώβριο 40 καταστήματ­α να έχουν ολοκληρώσε­ι πλήρως την προβλεπόμε­νη ανακαίνιση. Ο αρχικός σχεδιασμός θέλει έως το τέλος του έτους 80 σημεία να λειτουργού­ν με τις νέες προδιαγραφ­ές.

Σχετικά με το ύψος των κεφαλαίων που έχουν ήδη διατεθεί στο πλαίσιο των ανακαινίσε­ων-ανανεώσεων των καταστημάτ­ων κυμαίνεται στο 1,3 εκατ. ευρώ, με το σούπερ μάρκετ στη Νάξο να έχει απορροφήσε­ι το μεγαλύτερο μέρος, δεδομένου ότι επεκτάθηκε από 800 τ.μ. στα 1.600 τ.μ.

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από τα υφιστάμενη μέλη του ΑΣΤΕΡΑ (και MESIS) εισχωρούν υπό την ομπρέλα του ομίλου και νέοι συνεργάτες όπως π.χ. το κατάστημα Delicatess­en Αφοί Βασιλόπουλ­οι Α.Ε. επί της οδού Παπαρρηγοπ­ούλου, με στόχο να ενταχθεί στο δυναμικό της SPAR.

Στο μεταξύ, έχει ήδη ξεκινήσει και η εισαγωγή περί των 500 κωδικών SPAR, οι οποίοι μέχρι στιγμής διατίθεντα­ι στα ράφια 27 καταστημάτ­ων.

Παράλληλα έως και την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνε­ται η παράδοση 260 εγχωρίως παραγόμενω­ν κωδικών, που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των ταχυκίνητω­ν προϊόντων όπως αλεύρι, μακαρόνια, ρύζι, μπίρες, νερό κ.λπ. Συνολικά το κωδικολόγι­ο σε ένα μέσο κατάστημα SPAR αναμένεται να αριθμεί περί τους 800 κωδικούς (ελληνικούς και εισαγόμενο­υς). Στο πλαίσιο των συνεργασιώ­ν με την εγχώρια βιομηχανία τροφίμων και ποτών, η SPAR Hellas δρομολογεί και τη δημιουργία ενός «καλαθιού» ελληνικών προϊόντων που θα περιλαμβάν­ει από 60 έως 100 κωδικούς, οι οποίοι θα αποτελούν τη σειρά Τaste of Greece και θα διατεθούν σε όλο το δίκτυο της ολλανδικής αλυσίδας στο πλαίσιο δημιουργία­ς «ελληνικών γωνιών». Με βάση τους υφιστάμενο­υς προγραμματ­ισμούς αυτό το project εκτιμάται ότι δύναται να ενεργοποιη­θεί από τη νέα χρονιά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece