Naftemporiki

Κόντρα στο ανοδικό ρεύμα

Τερμάτισε στις 758,96 μονάδες, με πτώση 1,82% και μικρό τζίρο

- Του Γιώργου Σακκά

Εξακολούθη­σαν για μία ακόμη συνεδρίαση οι ισχυρές πιέσεις στις τιμές των μετοχών του χρηματιστη­ρίου χθες, παρά την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών και τη βελτίωση του κλίματος στις αγορές ομολόγων. Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κινήθηκε ο τζίρος. Συγκεκριμέ­να, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 758,96 μονάδες, σημειώνοντ­ας πτώση 1,82%, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθη­κε σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμέ­να στα 38,180 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκ­αν 28.515.415 μετοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γενικός δείκτης επηρεάστηκ­ε και από τις αλλαγές στους διάφορους δείκτες του Χ.Α. λόγω αφαίρεσης της Folli Follie.

Σύμφωνα με το σχόλιο της FastFinanc­e, η αγορά διατηρεί πολύ χαμηλούς τζίρους περιμένοντ­ας νέα από κάπου, μιας και δεν έχουμε εξελίξεις με το χρέος, ενώ ακόμα δεν έχουμε εκταμίευση της υποδόσης, καθώς περιμένουμ­ε την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσ­μων οφειλών του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα. Το Σκοπιανό εξακολουθε­ί να είναι στο επίκεντρο, χωρίς να έχουμε κάποια νέα δεδομένα,

ΔΕΙΚΤΗΣ

ΔΙΑΦ.

% ενώ η Τουρκία συνεχίζει να συντηρεί το ενδιαφέρον με εμπρηστικέ­ς δηλώσεις λίγο πριν από τις εκλογές. Το κουβάρι της Folli Follie μόλις αρχίζει να ξετυλίγετα­ι έχοντας δημιουργήσ­ει αρκετά προβλήματα στην αγορά. Η αγορά χρειάζεται σε πρώτη φάση επαναφορά πάνω από τις 800 μονάδες αν θέλει να αποκτήσει και πάλι κάποιο ανοδικό momentum, κάνοντας προσπάθεια να συντηρήσει το επίπεδο των 767 μονάδων. Ένα νέο από το θέμα χρέος μπορεί να κάνει τη διαφορά, μιας και αργά ή γρήγορα θα ξεκαθαρίσε­ι η συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ.

Στατιστικά

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,57%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,25%. Ανοδικά κινήθηκαν 41 μετοχές, 63 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (1,87% στα 2,830 ευρώ), της Σαράντης (0,70% στα 14,300 ευρώ), της Motor Oil (0,54% στα 18,600 ευρώ) και του ΟΤΕ (0,19% στα 10,300 ευρώ). Η συνολική κεφαλαιοπο­ίηση διαμορφώθη­κε στα 53,43 δισ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece