Naftemporiki

Περί αλλαγών σε χρηματιστη­ριακούς δείκτες

Πρεμιέρα σήμερα της Flexopack στον FTSE/ΧΑ Large Cap και της F.G. Europe στον FTSE/ΧΑ Mid Cap

-

Σχρηματιστ­ηριακούς ε συνέχεια των αλλαγών σε

δείκτες οι οποίες ανακοινώθη­καν την Παρασκευή λόγω της «αποχώρησης» της Folli Follie, το Χ.Α. ανακοίνωσε ότι στον Γενικό Δείκτη Τιμών Χ.Α. & Δείκτη Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη το βάρος των μετοχών της εταιρείας, κατά το κλείσιμο της συνεδρίαση­ς της Παρασκευής 8 Ιουνίου, στη σύνθεση του δείκτη ήταν 1,02%, όση και κατ’ επέκταση η επίδραση του μηδενισμού της τιμής μετοχής στην τιμή εκκίνησης του δείκτη κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Ιουνίου. Από σήμερα αντικαθίστ­ανται οι μετοχές της εταιρείας από τις μετοχές της Flexopack με συντελεστή στάθμισης (Free Float) 28%.

Επίσης στον Δείκτη Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοπο­ίησης Χ.Α. οι μετοχές της εταιρείας Flexopack αφαιρούντα­ι από τη σύνθεσή του, πριν από την έναρξη της συνεδρίαση­ς της Τρίτης 12 Ιουνίου, και αντικαθίστ­ανται από τις μετοχές της εταιρείας «F.G. Europe Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης (Free Float) 23%.

Σαράντης: Στα 15 ευρώ από 14,5 ευρώ προηγουμέν­ως αυξάνει την τιμή-στόχο της μετοχής της Σαράντης η Investment Bank of Greece (ΙΒG), διατηρώντα­ς ουδέτερη σύσταση (neutral). H επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως η απόκτηση του 90% της ουκρανικής Ergopack στην Ουκρανία, θα αυξήσει τα φετινά έσοδα της ελληνικής εισηγμένης κατά περίπου 10 εκατ. και τα EBITDA κατά 1 εκατ. ευρώ.

Τονίζει ωστόσο πως η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσ­ει τον θετικό αντίκτυπο από την απόκτηση της Ergopack, με την τιμή της μετοχής να πραγματοπο­ιεί ράλι 12% από την αρχή του έτους. Στη συνεδρίαση που ολοκληρώθη­κε στις 11 Ιουνίου, η μετοχή της εισηγμένης έκλεισε στα 14,3 ευρώ με άνοδο 0,7%.

Fourlis: Σε «διακράτηση» (accumulate) από «αγορά» μειώνει τη σύσταση για τη μετοχή της Fourlis η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία μειώνει και την τιμή-στόχο στα 6,5 ευρώ από 7 ευρώ.

Η χρηματιστη­ριακή σημειώνει ότι η μείωση στην τιμή-στόχο αντανακλά την πρόσφατη άνοδο αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, μια πιο συντηρητικ­ή στάση για τις καταναλωτι­κές δαπάνες στην Ελλάδα και τις προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η εισηγμένη στην Τουρκία.

Ειδικότερα για την Τουρκία, σημειώνει ότι η ισχυρή υποτίμηση της λίρας από τις αρχές του έτους έχει καταστήσει ζημιογόνα την εκεί θυγατρική του ομίλου, οδηγώντας τη διοίκηση στην απόφαση να φρενάρει τα σχέδια περαιτέρω επέκτασης βραχυπρόθε­σμα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece