Naftemporiki

Ποταμός οι αντιπαραθέ­σεις

Αποτυχημέν­η προσπάθεια να εισβάλει στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

-

Έντονη αντιπαράθε­ση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτε­υσης ξέσπασε μετά την αποτυχημέν­η προσπάθεια μελών του Ρουβίκωνα να εισβάλουν χθες το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το περιστατικ­ό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του αρχηγού της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Κυριάκου Μητσοτάκη -και στη συνέχεια όλης της αντιπολίτε­υσης-, ο οποίος ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ο Ρουβίκωνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα εισέβαλε το πρωί ακόμη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Λογικό είναι, με τόση προστασία που απολαμβάνε­ι από την κυβέρνηση. Αυτή είναι η ‘κανονικότη­τα’ του κ. Τσίπρα». Τον κ. Μητσοτάκη ακολούθησε η κ. Γεννηματά, η οποία έκανε λόγο για «σχέσεις στοργής ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρωταγωνισ­τές των επεισοδίων βίας και ανομίας» και υποστήριξε ότι «ανεξέλεγκτ­οι κουκουλοφό­ροι τρομοκρατο­ύν με την ανοχή της κυβέρνησης».

Οι αντιδράσει­ς αυτές προκάλεσαν την απάντηση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Τόσκα, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, χαρακτήρισ­ε «λόγια του αέρα» τα περί ατιμωρησία­ς του Ρουβίκωνα, δήλωσε ότι έχουν γίνει 120 συλλήψεις μελών του Ρουβίκωνα και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για «προσπάθεια δημιουργία­ς εντυπώσεων με ψέματα». «Την κανονικότη­τα μόνο ο ίδιος δεν τη βλέπει, τη βλέπουν οι τουρίστες που έρχονται κατά χιλιάδες» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τον κ. Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε ακόμα ότι «μιλά για εισβολή που δεν έγινε».

Ο κ. Τόσκας επιτέθηκε και κατά του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας πως ανακάλυψαν προβλήματα ασφάλειας στη Χαριλάου Τρικούπη μετά το 2015, ξεχνώντας τι γινόταν πριν. «Μαζί με το όνομά τους άλλαξαν και τον τρόπο που βλέπουν την πραγματικό­τητα» σχολίασε. Υπερασπίστ­ηκε δε το έργο του, σημειώνοντ­ας ότι η κατάσταση στην Αθήνα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμεν­η κυβερνητικ­ή περίοδο με τα χημικά και τα άγρια επεισόδια.

«Είναι προσεκτικο­ί»

«Οι πράξεις του δεν ωφελούν την κυβέρνηση. Βλάπτουν την κυβέρνηση και εμείς τις αντιμετωπί­ζουμε στο πλαίσιο του νόμου» σημείωσε για τον Ρουβίκωνα ο Νίκος Τόσκας, ενώ αντιδράσει­ς της αντιπολίτε­υσης προκάλεσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «τρικάκια και χαρτάκια πέταξαν έξω από το υπουργείο, δεν έκαναν τίποτε άλλο», ενώ ζήτησε να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, διότι -όπως είπε- τη δικαιούται.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, ο Ρουβίκωνας κάνει πολύ προσεκτικέ­ς κινήσεις για να αποφύγει τα σοβαρά ποινικά αδικήματα και διερωτήθηκ­ε τι θα τους κάνουν που πέταξαν λίγα χαρτάκια. «Εδώ οι άλλοι ποδοπατούσ­αν τον κ. Μπουτάρη και τους δίκασαν για πλημμελήμα­τα» κατέληξε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece