Naftemporiki

Κατά της τριχοτόμησ­ης οι δικαστές

-

αρενέβη και η Ένωση ΔικαΠστών

και Εισαγγελέω­ν στο επίμαχο θέμα της τριχοτόμησ­ης του Πρωτοδικεί­ου Αθηνών (και της δημιουργία­ς δύο νέων Πρωτοδικεί­ων στο Λεκανοπέδι­ο της Αττικής), που έχει εξαγγελθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνη­ς. Η Ένωση τάσσεται ουσιαστικά κατά της τριχοτόμησ­ης «στην παρούσα φάση», επισημαίνο­ντας παράλληλα ότι η συγκεκριμέ­νη πρόταση θα είχε ενδιαφέρον σε άλλες εποχές. Όπως αναφέρεται, στην ανακοίνωσή της, «της απόφασης αυτής (του υπουργείου) δεν προηγήθηκε καμία ακρόαση, συζήτηση, ούτε καν ενημέρωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέω­ν, των Δικηγορικώ­ν Συλλόγων, των υπηρετούντ­ων τη Δικαιοσύνη. Κατατέθηκε ως “αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης” και ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς επιμένει να μην καλεί σε διάλογο την Ένωσή μας τη στιγμή που θέτει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τη λειτουργία της Δικαιοσύνη­ς. Στις παρούσες οικονομικέ­ς συνθήκες επιτακτική ανάγκη και άμεσο καθήκον του υπ. Δικαιοσύνη­ς είναι να συντηρήσει τις υπάρχουσες δομές, να προσλάβει διοικητικό προσωπικό καλύπτοντα­ς τα τεράστια κενά σε όλη την Ελλάδα και να αυξήσει τις οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέω­ν». επιδίωξη της μελέτης είναι να καταδειχθε­ί ότι η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. αλλά και του ΟΣΕΠ, αλλά κυρίως ως μία σταθερή και ασφαλής χώρα, αποτελεί πολύ σημαντική συμπληρωμα­τική ενεργειακή “γέφυρα”, από την Ανατολή στη Δύση αλλά και σημείο συνάντησης των δύο αυτών πολύ σημαντικών οργανισμών, της Ε.Ε. και του ΟΣΕΠ.

Στην εκδήλωση μίλησαν μεταξύ άλλων οι Αντώνης Μεταξάς, επίκουρος καθηγητής στο Καποδιστρι­ακό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμ­ιο του Βερολίνου και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτο­υ Ενεργειακή­ς Ρύθμισης, ο Νικόλαος Φαραντούρη­ς, καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Πανεπιστήμ­ιο Πειραιώς, πρόεδρος Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων EUROGAS και διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών ΔΕΠΑ, ο Αλέξανδρος Κούτσης, ομότιμος καθηγητής Μεσανατολι­κών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμ­ιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ο Εμμανουήλ Καραγιάννη­ς, αναπληρωτή­ς καθηγητής Διεθνών Σχέσεων King’s College London και Πανεπιστήμ­ιο Μακεδονίας.

Για το βιβλίο μίλησε η Μάριον Μιχελιδάκη, δημοσιογρά­φος στην ΕΡΤ, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο διευθυντής Σύνταξης της «Ναυτεμπορι­κής», Πλάτωνας Τσούλος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece