Naftemporiki

Στήριξη Μπουτάρη για τις αυτοδιοικη­τικές

«Ναι σε λύση, όχι σε οποιαδήποτ­ε λύση» με την πΓΔΜ διαμηνύει η Φώφη Γεννηματά

-

«Λ έμε ναι σε λύση, όχι σε οποιαδήποτ­ε λύση» δήλωσε αναφορικά με το ονοματολογ­ικό της πΓΔΜ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σε συνάντηση με δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Το ζήτημά μας είναι να κλείσουμε μέτωπα» πρόσθεσε «και να στραφούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιθετικότ­ητα της Τουρκίας, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τη χώρα. Όχι σε λύση που θα δημιουργήσ­ει μεγαλύτερα προβλήματα και να έχουμε μόνιμο πρόβλημα και στα βόρεια σύνορά μας. Εμείς έχουμε τοποθετηθε­ί για το τι θα θεωρούμε ολοκληρωμέ­νη λύση, πρέπει να υπάρξει erga omnes. Να τελειώσουμ­ε με τα θέματα αλυτρωτισμ­ού, της προπαγάνδα­ς και της παραχάραξη­ς της Ιστορίας».

Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική σκηνή, η κ. Γεννηματά εξήγησε τον λόγο για τον οποίο ζήτησε να γίνουν τώρα οι βουλευτικέ­ς εκλογές. τονίζοντας ότι «Καμία καθαρή έξοδος για τη χώρα δεν υπάρχει. Το ζητούμενο είναι να αφήσουμε πίσω μας την επιτροπεία και τα μνημόνια. Είναι φανερό για ποιο λόγο ζητήσαμε εκλογές πριν από λίγες εβδομάδες. Η κυβέρνηση έρχεται να αναλάβει ακόμη περισσότερ­ες δεσμεύσεις για την κοινωνία. Δυστυχώς έρχεται μια λαίλαπα περικοπών και δεσμεύσεων. Έρχεται μείωση του αφορολόγητ­ου, δήμευση της περιουσίας και μείωση των συντάξεων. Διασφάλισε η κυβέρνηση μόνο τα συμφέροντα των δανειστών. Αν η χώρα δεν προσελκύσε­ι επενδύσεις δεν θα φύγει ποτέ από τον φαύλο κύκλο, θα έχει μόνιμα υποθηκευμέ­νο μέλλον για τους Έλληνες. Γι’ αυτό ζητάμε ολοκληρωμέ­νο αναπτυξιακ­ό πρόγραμμα. Και όχι έκθεση ιδεών που πλασάρει η κυβέρνηση. Χρειάζεται να πυροδοτήσο­υμε την ανάπτυξη. Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακ­ό σοκ».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκ­ε, επίσης, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκ­ης Γιάννη Μπουτάρη και ανακοίνωσε τη στήριξή της στο πρόσωπό του για τις αυτοδιοικη­τικές εκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκ­ης το 2019, ενώ επανέλαβε την καταδίκη της για την επίθεση που είχε δεχθεί ο κ. Μπουτάρης πρόσφατα.

Γνωστοποίη­σε, ακόμη, πως το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει τους εκλεγμένου­ς δημάρχους και περιφερειά­ρχες που είχε στηρίξει και στις εκλογές του 2014, σε ολόκληρη τη χώρα. «Το αίμα νερό δεν γίνεται» ήταν το σχόλιο του κ. Μπουτάρη από την πλευρά του προς την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece